Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

cp front cover 1080sq

Novi box-set Davida Bowiea, nazvan Conversation Piece, bit će objavljen 15. studenog i kroz pet diskova pružit će nam uvid u kućne demo snimke, radio sesije i rijetke studijske snimke ovog glazbenog velikana.

Set će sadržavati 12 ranije neobjavljnih snimki i novi miks albuma Space Oddity, koji je, baš kao i naslovna pjesma, ove godine proslavio 50. rođendan. Producent i dugogodišnji suradnik Davida Bowiea, Tony Visconti, osobno je nadgledao miksanje albuma.

Bilo je zabavno pronaći skrivene dragulje s više vremena za miksanje, kazao je Visconti i nastavio: tijekom miksanja otkrili smo gitarsku bravuru ondje, zvuk trombona ondje, glas Marca Bolana u zborskom pjevanju i mnoštvo drugih detalja koje smo previdjeli prije toliko mnogo godina kada nam je diskografska kuća dala svega 7 dana da izmiksamo album. I u svim tim detaljima pronaći ćete 22-godišnjeg Bowiea koji će uskoro preuzeti svijet poput uragana.

Uz zvučne zapise, popratni materijal čini i tvrdo ukoričena knjiga na 120 stranica te fotografije i memorabilije iz osobne kolekcije Bowievog bivšeg managera Kena Pitta i Bowieve arhive.

Novo miksani Space Oddity naći se se u prodaji kao zasebno izdanje.

David Bowie's 'Conversation Piece' - neobjavljene pjesme:

“April's Tooth of Gold”
“The Reverend Raymond Brown (Attends The Garden Fête on Thatchwick Green)”
“When I’m Five”
“Animal Farm”
“Space Oddity” (Version 2, with John “Hutch” Hutchinson)
“Conversation Piece”
“Jerusalem”
“Hole In The Ground” (with George Underwood)
“Space Oddity” (Morgan Studios Version – Alternative Take, with Hutchinson)
“Letter To Hermione” (Early Mix)
“Janine” (Early Mix)
“An Occasional Dream” (Early Mix)