Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

saddleEklektično-progresivni dvojac, Poje/Vrhovec pod imenom "Saddle on the Bomb" snimili su dva Session albuma od kojih se ne zna koji je čudniji, u razmaku od samo mjesec dana. Ideja projekta je da bubanj i gitara neprekidno mijenjaju uloge, te da ne postoji čvrsta ritam sekcija, a pogotovo da to ne bude bubanj. Sve pjesme su snimljene kao improvizacije. Većina ih ima i svoj popratni video.

Glazba koju stvaraju u trenutku je teško objašnjiva, ali ako mora poprimiti neki opis to su većinom isprepleteni nepravilni ritmovi (7/8, 23/16, 5/4...) kroz poliritmove koji su katkad narijetko još začinjeni kroz različiti tempo za svakog od njih. Tomislav Poje od prije je poznat po svom specifičnom i jedinstvenom stilu sviranja bubnja kroz Fallo Out Trio i Acid Hags.

Aleksandar Vrhovec također iza sebe ima nekoliko bendova kroz koje uobličuje ideje (Acid Hags, Mycena, Grinded Grin...).

Albumi su izašli digitalno na bandcampu banda i na youtube kanalu 'Olde Scratch Records' labela, te se isto tako mogu streamati po svim platfomama (itunes, pority, deezer...)
Izlazak vinila se očekuje krajem listopada 2019.

https://saddleonthebomb.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCjr4JlDBLN5EoxpcSBBTSxw