Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Not Jane

Nakon pjesme "Paranoja" kojom se predstavio hrvatskoj publici, širokobriješki sastav Not Jane objavio je singl i spot "Akademski grad".

Tekst pjesme koja će se naći na albumu prvijencu ovog alternativnog wave-pop-rock benda djelo je frontmena Drage Ljubića, dok glazbu i aranžman potpisuje čitav bend. Jure Brekalo za bubnjevima, Marko Karačić na bas gitari te Gabrijel Prusina na klavijaturama uz Dragu Ljubića kao vokala i gitarista postava je koja nosi duh 80-ih godina i Novog vala provlačeći utjecaje moderne indie-rock glazbe. Pjesma je snimljena i miksana u studiju "Groove" u Mostaru kod producenta Gabrijela Prusine, a mastering je radio Wim Bult.

"Akademski grad je prva pjesma koju smo napravili kad smo osnovali bend. Ideju za naziv dobio sam po jednom naslovu iz novina, a pjesma se ne odnosi na konkretan grad, već priča ironičnu priču o akademskom svijetu koji propada i pretvara se u polusvijet pred narušenim sustavom vrijednosti." – rekao je Drago Ljubić.

Glazbeni video autora Tomislava Topića snimljen je spontano, u šetnji gradom, hvatajući kadrove koji su bendu u tom trenutku plijenili pozornost.