Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Stone Temple Pilots

Američki rockeri Stone Temple Pilots kreću u novu avanturu najavljujući svoj prvi akustični album "Perdida". Album će 7. veljače 2020. godine biti dostupan na CD-u, vinilu te na digitalnim streaming i download servisima.

"Perdida" će sadržavati 10 novih, iznimno osobnih pjesama protkanih introspektivnim tekstovima s kojima će slušatelja povesti na emotivno glazbeno putovanje. Osim intimnijih tekstova, bend će ujedno i značajno proširiti svoj glazbeni teritorij kroz korištenje neočekivanih instrumenata poput flaute, saksofona, vintage klavijatura, gitarona i marxophonea koji će se graciozno protezati po albumu.

Stone Temple Pilots perdida

Sjetni ton albuma kreće već s prvom pjesmom "Fare Thee Well" koja je upravo izdvojena i za prvi najavni singl. Već sada ga možete preslušati putem digitalnih platformi na sljedećoj poveznici.

U pitanju je drugi album koji su objavili s novim pjevačem Jeffom Guttom, koji se pridružio 2017. godine originalnim članovima Deanu i Robertu DeLeou i Ericu Kretzu. Ovaj sveukupno osmi studijski album, bend je sam producirao i njegov veći dio snimio ranije ove godine u Kretzovom Bomb Shelter Studiju.

"Oduvijek mi se sviđalo kako različiti instrumenti mogu naglasiti pjesmu na neočekivani način. Bilo je veselo raditi s ostalim glazbenicima na ovom albumu jer nam je dalo rijetku priliku da čujemo naše pjesme kroz tuđe uši."

Naziv albuma na španjolskom znači 'gubitak', što dodatno pojašnjava i izjava gitarista Deana DeLeoa: "Moraš to proživjeti da bi ga mogao napisati, a ovaj uradak je odraz onoga gdje smo se nalazili u posljednje vrijeme". S druge strane, vokal Jeff Gutt ističe kako si je morao dopustiti biti što ranjiviji pišući tekstove jednako kao što su Dean i Robert bili prilikom pisanja glazbe.

Prije nego što album "Perdida" ugleda svjetlo dana, Stone Temple Pilots najavljuju i prateću akustičnu turneju u trajanju od 15 dana, koju otvaraju 5. veljače u Vancouveru i zatvaraju s nastupom u Bostonu, 1. ožujka. Sa svakim performansom na nadolazećoj turneji bend će nastojati rekreirati zvuk s novoga albuma u akustičnoj varijatni, ali i reinterpretirati ostale, stare pjesme iz svog bogatog, multi-platinastog kataloga koje, ili nisu nikada odsvirali uživo ili ih nisu izveli uživo preko 20 godina.

Izdanja iz bogatog kataloga grupe Stone Temple Pilots potražite u Dancing Bear dućanima te putem Dancing Bear webshopa.

Stone Temple Pilots pratite putem njihove službene stranice, na Facebooku, Instagramu te slušajte na Deezeru, YouTubeu i Spotifyju.

Popis pjesama:

“Fare Thee Well”
“Three Wishes”
“Perdida”
“I Didn’t Know The Time”
“Years”
“She’s My Queen”
“Miles Away”
“You Found Yourself”
“I Once Sat At Your Table”
“Sunburst”