Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mario huljev okreni me cover by luka duplancic press 15de8ca874ed00

Čak 19 pjesama nalazi se na novom albumu „Okreni me“, Marija Huljeva, koji se od 5. 12. 2019. nalazi u prodaji.

Groovy početak albuma 'Okreni me' započinje prvu polovicu albuma s aktualnim singlom "Nepogrešivo točno" koja je plesnog karaktera i ne opterećujućih tekstova. Plesni ritam i dalje klizi preko pjesme 'Samo ti i ja'. Obje pjesme odišu ljubavnim karakterom.

Slijedi 'Buka' koja održava ples u špici, a na kojoj se vokalno i instrumentalno pojavljuje i Dino Dvornik. Nakon nje slijedi pjesma 'Okreni me' koja nešto malo usporava ritam i daje slušatelju mogućnost da stane na loptu.

Funkom nabijena i pomalo komična 'Ko joj kaže ne' razvedrava optimizmom i prelazi u pjesmu 'Dvoje' koje priča o iskustvu stečenom kroz odnos između dvoje ljudi.

'Vozi me nježno' napisali su Sandra Sagena i Silvio Pasarić, a izvedena je i na Zagrebačkom Festivalu 2017. godine i odiše žudnjom pa prelazi u zarazno plesni ritam pjesme 'Malo ljubavi' koja je, naravno, ljubavnog karaktera.

Pjesma 'Bezobrazno lijepa' govori sama za sebe i odlično pristaje uz sljedeću pjesmu u suradnji s grupom Connect pod nazivom 'Otrov'. Time završava prva, "vesela" polovica albuma i prelazi u pjesmu koja nosi naslov 'Sumnja' koju je radio Marijo Luketa.

Slijede pjesme koje nose u sebi životnu problematiku: 'Negdje daleko' koju potpisuju Filip Vidović, Gordan Dragić, Neven Martinac i Silvio Pasarić, te 'Istovremeno sanjaš' i 'Svi padnemo na koljena' koje potpisuju Luka Banić i Mario Huljev.

Sve tri pričaju o borbi na kojoj život nekad inzistira.

Pjesma 'Nisam savršen' na kojoj se Mariju pridružio njegov dragi prijatelj Matija Dedić, vraća nas u plesne korake, a za tekst je zaslužna Inge Privora.

Nakon nje tu je funkom obavijena Bregovićeva 'Bitanga i princeza' na kojoj je Marija ugostila Darija Hodnik i koju je imao prilike snimiti s cijelom svitom glazbenika; Dado Marinković, Alen Svetopetrić, Bruno Mičetić, Antonio Geček, Gojko Tomljanović, Maasej Kovačević, Jadranka Krištof i Dragan Brnas Fudo .

Pomalo tamnije pjesme 'Zajedno' i 'Paralelni svijet' potpisuju Inge Privora i Silvio Pasarić, a predstavljaju pomaknute realnosti.
Album završava s Hip Hop suradnjom i Danteom na pjesmi 'Vladar svemira' koja u eter šalje tužnu, ali optimističnu poruku.

Osim već gore spomenutih autora tu su još i Bojan Šalamon Shala koji je radio "Otrov", Srđan Sekulović Skansi odgovoran je za Buku, Marijo Luketa za pjesmu "Sumnja". Potrebno je spomenuti i ostale aranžere i glazbenike bez kojih ovako opsežan i veliki album ne bi bio moguć, a to su Domagoj Perišić, Marijan Brkić Brk, Oli Nova, Predrag Martinjak Peggy, Jakša Kriletić, Mario Rašić, Mirsad Dalipi, Dante, Martin Petračić, Iva Ćeranić, Ivan Pešut, i Robin Schmidt.