Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

kad mi dodjes ti

"Ča je život vengo fantažija", upravo je tim riječima Oliver zahvalio publici i struci na uručenoj nagradi Porin za životno djelo u Splitu i rasplakao Hrvatsku. Njegova publika ni danas ne skriva suze jer nas je napustio pjevač čije su pjesme ostavile dubok i neizbrisiv trag u srcima mnogobrojnih.

Oliver Dragojević rođen je 7. prosinca 1947. godine, a njegova glazbena fantažija trajala je od trenutka kada je s pet godina u ruke uzeo usnu harmoniku, svoj prvi instrument pa sve do 29. srpnja 2018. godine kad je duša prerano napustila tijelo.

Svoj prvi album, "Ljubavna pjesma", Oliver je objavio za tadašnji Jugoton 1975. godine. U bogatoj diskografskoj karijeri objavio je više od trideset studijskih albuma, kompilacija i live albuma u zlatnim, platinastim i dijamantnim nakladama, najvećim dijelom za Jugoton, odnosno Croatia Records. Dobitnik je brojnih prestižnih priznanja i nagrada kao i odličja Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Bio je jedan od rijetkih glazbenika koji se mogao pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju.

Ovo deluxe izdanje s dvadeset pjesama hommage je velikom umjetniku koji će zlatnim slovima ostati upisan u povijest glazbe ovih prostora, a i šire. "Molitva za Magdalenu", "Sve bi da za nju", "Pismo moja", "Galeb i ja", "Trag u beskraju" i "Dobro jutro" samo su neke od pjesama koje su se našle na ovom CD-u. Izdanje je prvotno bilo objavljeno uz Jutarnji list na prvu godišnjicu Oliverove smrti, a na ovo prošireno deluxe izdanje odlučili su se zajedničkim snagama Croatia Records i Hanza Media, svjesni Oliverovog značaja i emocije koju izazivaju njegove pjesme.