Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sd

Album "Ono bitno o njima" snimljen je 22. 12. 2018. u studiju Kramasonik u zagrebačkoj Gornjoj Kustošiji kod Hrvoja Nikšića, koji ujedno bio i producent, dok je autor glazbe i teksta Saša Špoljar. Dizajn omota je napravio Marin Mamica.

Materijal je snimljen za 8 sati, a aranžmani su od KING UBU. Isto toliko sati je trebalo za miks i master. Snimljeno je 9 pjesama, a čitav album je snimljen uživo, jedna gitara, basgitara i bubanj. Druga gitara i vokal su nadosnimljeni.
Album je snimljen na hrvatskom i engleskom jeziku ("Need To Know Basis"). Naš stil je experimentalno-progresivno-futuristički rock. To znači da se, kako sami kažu, ne pridržavaju svega što pjesme i rock čine klasičnim, standardnim i komercijalnim (forma ABABCAB). Upravo suprotno, KING UBU traži nove izražaje, glazbene forme (ABCABCD, ABCDABC, ABABCABD, ABC ABC, ABC ABD, ABCDEDCBA, itd.) i koristi matematički ritam kao ekspresiju te se vokal isto koristi kao ritmički instrument koji se neočekivano pojavljuje negdje unutar pjesme.

Pošto Saša Špoljar ima klasičnu naobrazbu, onda se bend koristi i klasičnim znanjem komponiranja i njenom primjenom (što jako rijetko), kao npr. Post Schonbergova Škola skladanja.

Bend je već i najavio kako planira napraviti spotove za pjesme "Lažnjaci" i "Napuhani baloni".

Albumi grupe mogu se nabaviti preko Facebooka grupe ili na njihovim koncertima. Usprkos kvaliteti u hrvatskoj za sada još nemaju izdavača.