Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zagrebački (The) Lesser Men objavili su singl i spot za pjesmu “Endless” s albuma “References, Reflections: Revelations” kojeg će promovirati 23. siječnja u Malom pogonu Tvornice kulture.

Novi video i singl za “Endless”, izlaznu pjesmu s aktualnog albuma “References, Reflections: Revelations” koji je polarizirao regionalnu kritiku, djelo je iz DIY radionice pjevača benda LesserManBasica. Snimljen u jednom kadru, video predstavlja svojevrstan auto-komentar turbulentnih zbivanja u bendu koja su kulminirala glasinama o ‘skorom razlazu Lessera’ te personaliziranu pozivnicu u intimni svijet (The) Lesser Men na koncertnoj promociji u Tvornici.

Koncert je istodobno i proslava pet godina diskografskog djelovanja. Kao specijalni gosti pridružiti će im se fenomenalna Irena Žilić i prekrasni Sleepyheads.

Točno toliko vremena od promocije nastupnog albuma te nešto više od dvije godine nakon “Bedrooms” zagrebački love/hate core/scarf/adult-disoriented rock kvartet predstavit će album koji je podijelio kritiku i učvrstio reputaciju sastava koji “niti različitih žanrova zapliće u vlastiti čvor”.

Posljednje godine nastavilo se nepisano pravilo benda da samo mijena stalna jest te se na uvođenje sintesajzera i gitarističkog anti-genija Nevena Svilara prije “Bedrooms” albuma nadovezao odlazak dugogodišnjeg basista Denisa Brčića i dolazak Ivice Antunovića - Narantxe te idée fixe da treći album ne smije ponuditi ništa manje nego subjektivno istraživanje povijesti muzike ili, kako bend govori: “pokušaj prepoznavanja neizbježnih referenci na povijest glazbe, opću i vlastitu, njihovog osvještavanja i usvajanja u protuteži skrivanju pod plaštom hinjene originalnosti”.

Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kn, a na dan koncerta 50. Službena prodajna mjesta su Tvornica Kulture (Ljudevita Posavskog 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), sva prodajna mjesta Entria i na www.entrio.hr.