Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Mary May predstavila je live video nove pjesme “Save Your Prayers” sniman na privatnom koncertu održanom u zagrebačkoj 1. gimnaziji krajem prošle godine. Spotom se najavljuje skori nastup u Satiričkom kazalištu Kerempuh 28. Svibnja na kojem će predstaviti dvostruko vinilno izdanje.

Na spomenutom snimanju u studenom, snimljena je proširena live verzija hvaljenog prvijenca "Things You Can`t Put Your Finger On”, ali ovaj put iz jednog pokušaja prenoseći energiju benda direktno u audio zapis koji će izaći na dvostrukom vinilu. Nastavak je to puta kojim je Mary krenula, obogaćena prisutstvom Luke Čapete, Marka Ferlana, Borka Rupene i Marina Živkovića. Promocija vinilnog albuma najavljena je za 28. svibnja u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

Ekipa koja je zaslužna za nastajanje snimljenih materijala predvođena je umjetničkim direktorom Krešimirom Katušićem, iskusnim tonskim snimateljem Hrvojem Nikšićem iz Kramasonik studija, šefom mixa i mastera Lukom Čabom iz Soundbrick studija te glazbenim producentima Lukom Čapetom i Petrom Milićem. Za video je odgovorna Hommage produkcija iz Zagreba.

Prije same promocije, Mary May planira objaviti ukupno tri videa s live snimanja kako bi i publika mogla osjetiti atmosferu ove stalne postave koja svojim instrumentima - električna gitara, kontrabas, bubanj/perkusije, saksofon i glas - daju novo značenje american folk žanra na ovim prostorima.

Album objavljuje boutique diskografska kuća Pass The Hat Records koju obilježava izdavanje upravo “one take” snimljenih albuma, a ovo im je nakon Reel Problemsa i Duetta Chapetlewsky treći album u nizu.