Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U očekivanju 2. albuma, radnog naziva “2020“, Mahkey je izdao novi singl, pjesmu “James Bond”, kojim poručuje da je spajanje glazbenih pravaca ponovo in.

O pjesmi Mahkey kaže: Zašto sam napravio Jamesa Bonda? Uvijek nam trebaju neki heroji da nam poprave vlastiti život, a da pri tome mi ništa ne radimo. Naravno da je laž da nas samo neko drugi može spasiti, ali ljudi će prije lijeno prihvatiti slatku laž nego pljunuti u šake da izbore svoju istinu. Međutim, što kaže moj djed, “Tuđa ruka svrab ne češe“, kad-tad ćemo se morati pokrenuti i boriti za sebe.

U prošloj pjesmi, “A Fak“, bilo je dosta hejta zbog autotunea, mada se pojavio samo u jednom kratkom dijelu, ali sam ga u novom singleu “James Bond” odlučio staviti kroz cijelu pjesmu zbog dinamike pjesme kojoj to odgovara. Koristim autotune kao alat za unapređenje glazbenog uradka, a ne za ispravak mog vokala. Moderan prizvuk nije svima po volji pa tako očekujem i razne aspekte komentara.

Odlučio sam isfurati svoju priču, biti glazbenik ovog doba i ne savijati kičmu jer sve sam radim, sam financiram i nemam nikoga da me gura utabanim stazama, niti to želim. Otvorio sam sebi i diskografsku kuću da bi zadržao svoju slobodu umjetnika.

Što se tiče početka pjesme i dionica teksta poznatih pjesama, mogu samo citirati Lemmya Kilmistera: „If you think you are too old to rock 'n roll, then you are.