Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Deep Purple objavio je službeni naslov te najavio i datum objave novog studijskog albuma. Tako će dvadeset i prvi studijski album ovog legendarnog sastava pod nazivom “Whoosh!” biti objavljen 12. lipnja 2020.

Deep Purple mnogi smatraju utemeljiteljem hard rocka, bez kojih današnji heavy metal ne bi bio moguć. Već neko vrijeme bend djeluje u postavi Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey, a posljednji studijski album pod nazivom “inFinite” izdali su prije tri godine te ostvarili neočekivan vratolomni uspon na top ljestvicama. Ovim su albumom ostvarili najveći uspjeh otkako se bend ponovno okupio i objavio album “Perfect Strangers” (1984.). Kao i prethodna dva studijska albuma i “Whoosh!” je rezultat suradnje s priznatim Bobom Ezrinom, producentom poznatim po uspješnim suradnjama s mnogim velikim bendovima poput Pink Floyda, Kiss, Alica Coopera i Davida Gilmours.

Povodom novog albuma gitarist Roger Glover je na pitanje je li to posljednji album rekao: “Isto su nas pitali kada smo radili album ‘Now What?!’, a zatim smo napravili ‘InFinite’... Mislim da će zadnji album biti ujedno i naš posljednji.” Još je zagonetniji, ali i poetičniji bio pjevač Ian Gillan koji je rekao: "Kad se Deep Purple spusti preko uspavanih vrtnih zidova i zvijezde počinju treperiti u noći..."

Kako zvuči novi Deep Purple možete poslušati na sljedećem linku:

Na albumu će biti čak trinaest pjesama, a planirana je i promotivna turneja koja bi trebala započeti krajem svibnja koncertom u Moskvi te zatim obuhvatiti niz europskih gradova. No, hoće li do nje doći u planiranom terminu vidjet ćemo uskoro.

Popis pjesama

1. Throw My Bones
2. Drop the Weapon
3. We're All the Same in the Dark
4. Nothing at All
5. No Need to Shout
6. Step by Step
7. What the What
8. The Long Way Round
9. The Power of the Moon
10. Remission Possible
11. Man Alive
12. And the Address
13. Dancing in My Sleep