Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Nakon prvog solo singla "Molitva brata kvarta" koji je isporučio proteklih blagdana, Alen Kraljić Kralja, jedan od najboljih gitarista našeg područja i ikona domaće rock scene, nastavlja svoju novu glazbene etapu.

Vođa benda The Miceks, a između ostalog i jedan od osnivača sastava Pips Chips and Videoclips i nekadašnji gitarist Majki, upravo predstavlja drugi solo singl "Šeke šeke" i prateći video spot koji je nastao i prije same pjesme.

Pjesma "Šeke, šeke" na duhovit i ironičan način govori o srozavanju kulture na najniže grane i bujanju primitivizma u Zagrebu, zemlji, ali i van granica Lijepe naše. "70-ih, 80-ih i 90-ih, ta čudna muzika slušala se na periferiji, a sada se čuje na samom Trgu bana Josipa Jelačića" poručuje Kralja.

Zanimljivo je kako je za inspiraciju novoga singla poslužio legendarni stih "Shake, Baby, Shake" pjesme "Whole Lotta Shakin' Goin' On" (Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins) koji je potom pretvoren u "Šeke, mala, šeke".

Kralja je snimio i prateći zabavni video spot kojega je sa svojim kreativcima odlučio snimiti i prije same pjesme (vidi gore). "Postavili smo green screen platno u garaži i snimatelj Kico je rekao da se malo glupiramo da nešto snimi.

Imao sam samo refren za pjesmu, obukli smo kape i stare kapute nađene u garaži do nas, stigao je Žabica, uzeo partfiš u ruke i ludilo je krenulo spontano" - pojašnjava Kralja te nadodaje kako je tek tada nastao ostatak teksta o tipu koji izlazi u grad i kojega prati ta čudna i neukusna muzika gdje god da dođe.

Autor glazbe i teksta je Alen Kraljić Kralja, koji je odsvirao i sve instrumente. Spot je režirao sam Kralja, a snimio ga je Siniša Padovan.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici