Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon singla “Not My Circus (Not My Monkeys)”, s kojim su se po prvi puta u travnju 2019. predstavili široj publici, te singlova “Love Is Gonna Come” i “Elegy”, sastav The Paints sada objavljuje novi singl – “Sweet Little Mountain” sa kojim zaokružuju svoj prvi EP “Love Is Gonna Come” koji će prvotno biti objavljen na YouTube-u, Bandcampu i Soundcloudu a naknadno na svim streaming platformama. Singl će biti dostupan od 10. srpnja.

Pjesma je snimljena u Sunday Studios u Sv. Nedelji, te su je koproducirali zajedno sa iskusnim snimateljem i producentom Svenom Pavlovićem. Cilj produkcije je, kao i na prethodnim singlovima, bio da se ostvari maksimalno prirodan, topli i neposredan zvuk i osjećaj sviranja uživo na studijskoj snimci. Pjesma je stoga odsvirana i snimljena uživo, a miks je rađen na “stari, analogni način” – umjesto na kompjuteru miksana je na pultu i snimljena pritom na magnetofonsku traku.

Info o singlu:
Autor glazbe - Grigor Bartolec
Autori teksta - Marko Vucelja, Grigor Bartolec
Snimano u: Sunday Studios, Sv. Nedelja
Vokal i bas: Josip Pavlović
Bubanj i perkusije: Marko Vucelja
Gitara: Grigor Bartolec
Snimatelj i miks: Sven Pavlović
Produkcija: Sven Pavlović & The Paints
Mastering: Jec @ Studio Green Hill
Video: The Paints (korišteni clipovi sa pixabay.com, pexels.com)

The Paints su autorski tročlani glazbeni sastav iz Zagreba osnovan 2016.g. Žanrovski se svrstavaju u alternativnu rock glazbu sa utjecajima bluesa, a tekstove pišu na engleskom jeziku.
Članovi su više godina prisutni na hrvatskoj glazbenoj sceni kroz razne autorske i cover sastave.

Tha Paints su:
- Grigor Bartolec – gitara
- Josip Pavlović – vokal, bas
- Marko Vucelja – bubanj

Glazbu izdaju samostalno (dostupna je na svim digitalnim platformama), a široj publici su se prvi puta predstavili singlom i video spotom “Not My Circus (Not My Monkeys)” u travnju 2019.g.

Slijedili su singlovi “Love Is Gonna Come” u rujnu 2019. I “Elegy” u prosincu 2019. Sa aktualnim singlom “Sweet Little Mountain” zaokružuju svoju prvu fazu glazbenog stvaralaštva u obliku EP-a “Love Is Gonna Come”.

U svom glazbenom radu su odabrali d.i.y. pristup i sve što mogu rade sami. Nemaju izdavača, PR agenciju, budžet za snimanje spotova, vizuala i web-a. Sve su to podijelili između tri člana benda koji sami odrađuju sve te popratne aktivnosti kojima se band mora baviti kako bi napredovao. Jedino (a i ono najbitnije) gdje zadatak prepuštaju profesionalcima je studijsko snimanje, miksanje i mastering.