Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Sarajevski alternativni bend Chinchilla objavio je svoj novi spot i to za pjesmu "Monkey In My Head". Spot možete pogledati u nastavku.

Ovo je njihov prvi singl objavljen na stranom jeziku. Frontmen benda Vanja Solaković rekao je da je to eksperiment, jer ga zanima kako Chinchilla zvuči na engleskom. Pjesma "Monkey In My Head" nalazi se na njihovom posljednjem albumu "Bez oblika", koji je objavila beogradska izdavačka kuća Lampshade Media.

"Monkey In My Head" opisuje izravan odnos pojedinca s alergologom, "majmunom" koji je često destruktivan i "divlji". Frontman benda Vanja kaže: "Vrlo je važno biti svjestan sebe i svog alter ega, pa sam pokušao na najbolji način opisati svoj odnos s njim, koji je često dramatičan i destruktivan. za duhovnu slobodu i sklad.

Video "Monkey In My Head" kombinacija je umjetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih djela akademskog umjetnika Denisa Haračića i umjetnosti svjetlosti i fotografije Romana Kuduzovića. Video prikazuje pojedinca u sukobu sa svojim unutarnjim "demonima", koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promjene raspoloženja tijekom izvedbe. Denis Haračić istaknuo je da je postupak vizualnog pripovijedanja glazbenog sadržaja vrlo izazovno tlo za umjetnika i zato je ovoj suradnji pokušao pristupiti u potpunosti s aspekta umjetničkog djela. Budući da je i sam veliki ljubitelj alternativne glazbe, nekoliko je puta radio na vizualnim sadržajima za autore.

Bend je na prethodnim video spotovima surađivao i s redateljem Romanom Kuduzovićem, koji je još jednom spojio grafiku s izvedbom s kadriranjem i režijom. Zvuk je snimio Kemal Sulejmanović, a miks i mastering pjesme odradio Haris Saračević.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici