Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 18. prosinca ove godine grupa The Kinks proslavit će jubilarnih 50 godina od izlaska kultnog albuma pod nazivom Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One. Povodom te obljetnice, grupa je objavila videospot za singl Lola.

Video prikazuje stihove pjesme kroz slikovitu novelu, a nacrtana je od strane Chrisa Garratta i Micka Kidda, tvoraca britanskog stripa Biff. Sama pjesma ne daje odgovor na pitanje je li Lola muškarac ili žena.

Povodom 50. obljetnice od izlaska albuma, grupa će navedenog datuma objaviti posebni box set koji sadržava B-stranu, alternativne verzije pjesama i pjesme koje se nisu našle na albumu, zatim dvije singlice te razgovor između Rayja i Davea Daviesa, tvoraca grupe The Kinks. Uz sve to dolazi i knjiga na 60 stranica s fotografijama i pričama o stvaranju ovog kultnog albuma.

„Ovaj album predstavlja slavlje umjetničke slobode i pravo na slobodu spola ako je to njegova želja ljudi,“ rekao je Ray Davies za medije. „Tajna je biti dobra i iskrena osoba te pravi prijatelj.“