Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Dorian Varović je dvadesetčetverogodišnji hrvatski kantautor. Rođen u Lepoglavi, trenutno živi u Zagrebu gdje i studira kineziologiju na Kineziološkom fakultetu. U prethodne dvije godine radi veliki zaokret u karijeri; više se toliko ne fokusira na obrade, već se počinje ozbiljnije baviti autorskim radom. Odrastao je na glazbi Seattle grunge zvuka, a iako su mu se stilovi i uzori znatno mijenjali kroz godine, neki vječni klasici kojima se uvijek vraća su Elvis i Sinatra.

Stand je prvi autorski singl. On je tek početak jedne dugoročne glazbene karijere, te uvertira u album koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Aktivno radi na novim pjesmama, a materijala ima toliko da je i sama odluka oko toga koju će pjesmu prvu predstaviti svijetu bila podosta teška.

Pjesma ‘Stand‘ je refleksija na život. Lirski se subjekt u pjesmi osvrće na prijašnja iskustva, događaje koji definiraju osobu kakvom je postao. Ona istovremeno progovara i o bivanju u trenutku, u sadašnjosti. U današnje smo vrijeme sve češće zaokupljeni užurbanim načinom života, preokupirani poslom, obitelji. Sve što radimo, radimo za bolje sutra. Pitanje koje je potaknulo pisanje ove pjesme jest; Što ako? Što ako je danas zadnji dan, što ako sutra nikada neće stići? ,,Ovo me pitanje tjera da zastanem na trenutak, pogledam okolo i unutar sebe te budem zahvalan na svemu što mi je pruženo i što imam. Tjera me da barem na tren pustim brige i jednostavno se prepustim trenutku. Svaka se osoba barem jednom u svom životu zapitala isto, a ova je pjesma moj način poticanja na razmišljanje o istom.“ Uz to, kroz pjesmu se javljaju i motivi oprosta za greške počinjene u prošlosti, prihvaćanju tih grešaka i njihovom uvažavanju, jer bez njih ne bismo bili ono što danas jesmo.

Tekst i glazbu potpisuje sam Dorian, produkciju i aranžman Slavko Vincek (u čijem je studiju – SlavSoundStudios – pjesma i snimljena), a mastering potpisuje Jasmin Barbir (Fusion Mastering).
Gostujući glazbenici na pjesmi su Jura Geci (Vodoo Lizards, Soul Fingers), Matija Burek i Karlo Merkaš (Jam Ritual), Vid Kralj Novak, Ema Kovačić i Ana-Leona Lončar. ,,Velika mi je čast imati ovako vrsne glazbenike koji su ostavili poseban trag na pjesmi koja predstavlja jedan od najvećih koraka u mome životu.“

Vizualni identitet pjesmi je dao Viktor Bašić, koji je snimatelj video spota. Sam video je sniman u Trakošćanu te na dijelovima Parka šume Grmoščica.