Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan, jedan s već ostvarenom svjetskom glumačkom karijerom, a drugi na pragu iste, prvi put su snimili zajedničke kadrove. Teško je vjerovati da ova dva vrhunska glumca prvi put snimaju zajedno, tim više što se i privatno druže, a za sve su "krivi" Lenka Udovečki i Damir Urban. Naime, Urban je baš za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho s njegovog aktualnog albuma Ne okreći se, sine, za koju Rade kaže da mu je jedna od najdražih u cijelom njegovom repertoaru. Lenka Udovečki, Šerbedžijina supruga i sjajna kazališna redateljica s kojom je pokrenuo i vrlo uspješno kazalište Ulysses, odlučila se za režiju videospota.

"Lenki se strašno svidjela Urbanova pjesma. Napisala je scenarij za spot i samo mi je rekla: 'Imaš i ti ulogu u spotu. I to epizodnu.' Pitao sam je: 'A tko igra mene?' Na što je ona odgovorila: 'Gogo Bogdan.' Budući da je i on moj prijatelj, kao i Urban, svidjela mi se ideja, pa tako ispada da nas dvojica zapravo glumimo mladog Urbana", rekao je Šerbedžija na snimanju spota.

Rade Šerbedžija i Goran Bogdan

Scenarij nećemo otkrivati, ali za potrebe ovog spota, uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza, otvorena su vrata jednog zagrebačkog kafića, pa je i samim protagonistima ovog videospota bilo neobično nakon nekoliko mjeseci sjesti za šank i naručiti piće.

"Preslušao sam Šerbedžijin novi album i odličan mi je, a posebno mi je drago da me Lenka predvidjela za ovu ulogu. Eto, napokon sam u istom 'filmu' sa svojim uzorom, jer Rade je razlog zbog kojeg sam postao glumac. Sretan sam što smo i privatno jako dobri prijatelji", rekao je dobro raspoloženi Bogdan.

Uz Radu Šerbedžiju i Gorana Bogdana u spotu glumi i mlada Ana Marija Brđanović, studentica Šerbedžijinog studija Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci.