Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Pueblo Ruiz novo je staro ime na glazbenoj sceni iza kojeg se krije iskusni glazbenik Pave Ruić, koji je svoj zanat pekao s mnogima neprežaljenim bendom Postolar Tripperom. 'Pametnom dosta' njegov je prvi samostalni singl - kritika društva s humorističnim pristupom, ali oštrim stavom.

Zaprepašteni situacijom koja nam se svima događa u posljednje vrijeme, kako i zašto postala su pitanja svakodnevnice pa nije ni čudo da je 'korona situacija' postala inspiracija za pjesmu.

"Ova pjesma je nastala najspontanije na svijetu. Naime, prijatelj iz djetinjstva s kojim sam slabo i nikako bio u kontaktu mi je kao iz vedra neba poslao u fb inbox tok misli koji su se rimovali. Zasigurno mu se učinilo da bi se to moglo uglazbiti. I tako čitam tekst, vidim rima štima, interesantan odabir riječi pa sam počeo iz toga njegovog napisanog izvlačiti stihove, ono što mi se učinilo zanimljivim. Stvorile su se tri kitice i gledam ja te tri kitice i u šali izrečem u sebi vjerovatno najiritantniju internet poštapalicu pametnom dosta i odmah mi je bljesnulo, pa to je refren. C frazu sam nadopisao tako što sam se sjetio svog komentara kojeg sam napisao jednom svom kolegi glazbeniku dan prije. Malo smo jadikovali nad svojom glazbeničkom sudbinom, više ja, nego on, a što se tiče teksta, to je bilo to. Akorde sam poslagao još brže i pjesma je bila gotova za 10 minuta, samo ju je trebalo snimiti. – poručuje o pjesmi Pueblo Ruiz.

Autor Pave Ruić pjesmu je snimio sam, odsvirao i otpjevao sam, a sve je miksao i masterirao Branko Berković jer Pave kaže da baš ne voli sam miksati svoje pjesme. Spot je napravljen u home edition stilu, a kako kaže Pueblo Ruiz, po njegovom sudu spot je Ed Woodowski low budget trash: "Nadam se jednog dana da ću imati bolju kameru ili barem bolji mobitel koji će to sve bolje pohvatati. U spotu nema nikog osim mene. Taman te dane žena je radila ujutro i dijete je ujutro bilo u školi, vrijeme je bilo savršeno, a ja sam na zavodu za nezaposlene pa sam to vrijeme nezaposlenosti osim cijepanja drva, sadnje krompira i biža iskorisitio da se stvori ova pjesma i pripadajući spot."

Tekst potpisuje Pave Ruić, a tekst je pisao zajedno s prijateljem Martinom Mikulinom.