Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Pandemija i posljedično „novo normalno“ zaustavili su koncertna događanja na gotovo godinu i pol dana. Srećom, situacija se poboljšala pa sada glazbenici mogu nastupati na otvorenom, uz poštivanje epidemioloških mjera i pred ograničenim brojem publike. Koncerti su krenuli, a ovu su slobodu svi jedva dočekali: kako oni na pozornicama, tako i oni ispred njih.

Phantasmagoria, kultni dark rock sastav, dobio je priliku nagraditi svoju publiku novim, živim nastupom. Koncert nosi naziv "New Dark Age 2021" (prema njihovoj pjesmi „Dark Age“) i održat će se u petak, 9. srpnja 2021. na terasi kluba Močvare. Tom će prilikom odsvirati većinu svojih dobro poznatih pjesama iz preko tri desetljeća duge karijere, a i poneko iznenađenje. Kao poseban gost koncerta nastupit će Robert Gelo, gitarist i suosnivač benda kojega mnogi uspoređuju s grupama poput The Sisters Of Mercy, Killing Joke, The Fields Of Nephilims i The Mission.

Uz Phanstasmagoriju će kao predgrupa nastupiti pureCure, zagrebački bend koji će tom prilikom izvesti dobro poznate dark klasike sastava kao što su The Cure, Siouxsie and the Banshees, Cocteau Twins, Sisters Of Mercy, The Smiths i mnogih drugih.

Ovaj dugo očekivan i brižno pripreman koncert bit će prvi nastup Phantasmagorije od onoga u Boogaloou, kada su nastupili u sklopu „Twilight Halloweena“ (31. 10. 2020.). Prisjetimo se, prije toga Phantasmagoria je imala niz zapaženih nastupa: od onoga uoči koncerta grupe The Cure na INmusicu 2019., pa do koncerata gdje su nastupili kao podrška grupama Christian Death i She Past Away.

Ulaznice su 40 kn i mogu se kupiti samo preko Entrio sustava, a na dan koncerta 50 kn. Sukladno epidemiološkim mjerama broj posjetilaca je ograničen. Stoga požurite osigurati svoje mjesto!