Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svjetska hit senzacija Glass Animals predstavlja singl „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)“, prvu novu pjesmu nakon hvaljenog albuma „Dreamland“ u kojem je sažeta energičnost i elektrizirano raspoloženje godine koja je označila prekretnicu za ovu četvorku iz Oxforda.

Tijekom godine u kojoj se sve promijenilo, Glass Animals uspjeli su stvoriti svoj vlastiti mali svijet u „Dreamland“-u iz kojeg s „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)“ započinju novo glazbeno putovanje.

“Razgovarati je super, nemojte me krivo shvatiti. Ali ova pandemija natjerala je mnoge od nas da introspektivno zavirimo u same sebe na način na koji dosad vjerojatno nismo. Neizvjesnost i nemogućnost izlaska te stvaranja novih sjećanja tjeraju nas da duboko prokopamo po prošlosti. (...) Proveo sam puno vremena razgovarajući sa svojim psom i još više vremena razgovarajući u svojoj glavi sam sa sobom, što me držalo budnim cijelu noć, a isto su radili i moji prijatelji i obitelj. Kao da smo svi bili stavljeni u ekspres lonac, ali nije bilo načina da ispustimo paru. O tome govori ova pjesma – o pritisku u tom loncu, koji se širi, ali nailazi i na mnoge pukotine paralelno se boreći ispuniti svoju svrhu i smanjiti pritisak. Želio bih da ljudi isključe svoje telefone, puste ovu pjesmu i uživaju u trenutku“, opisuje i poručuje tekstopisac i producent pjesme, Dave Bayley.

Uz povratak na pozornice s milijunima obožavatelja koji su pohrlili po ulaznice za koncerte među kojima je i njihov nastup u Alexandra Palaceu, njihov dosad najveći rasprodani koncert u Velikoj Britaniji, novi singl „I Don't Wanna Talk (I Just Wanna Dance)“ dočarava eskapističko raspoloženje života nakon zaključavanja, a Glass Animals, čini se, ispisuju novo ljubavno pismo glazbenoj kulturi i zajedništvu.

Podsjetimo, prošlog ljeta Glass Animals objavili su singl i videospot „Heat Waves“ koji je njihovo „ljubavno pismo glazbi uživo te kulturi i zajedništvu koji je okružuje“. Osvojivši srca publike i radijskih urednika, singl je postao globalni hit. Između ostalog, ušao je na Billboardov Top 20, postao platinast u Velikoj Britaniji, dvostruko platinast u SAD-u te je okrunjen brojem 1 na „Triple J-u Hot 100“ što je ujedno priznanje koje britanskom bendu nije dodijeljeno od 2009. godine. U međuvremenu, Glass Animalsov Dave Bayle se, radeći s glazbenicima kao što su Arlo Parks, Holly Humberstone, 6lack, Flume, FJ Dahi, Joey Bada $$, Khalid i Daytrip, konstantno izlagao novim izazovima pronalazeći tako novu inspiraciju kao producent i tekstopisac.