Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Album „Fred Astaire“ grupe PipsChips&Videoclips po prvi put će se naći na dvostrukom vinilu. Legendarno izdanje domaće rock povijesti i treći studijski album Pipsa u prodaji je od 20. listopada.

Već od ovog petka, 8. listopada, moguće su prednarudžbe na web stranici benda, na Dirty Old Shop webu ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Promocija ploče i ekskluzivna pretprodaja zakazana je za utorak, 19. listopada, u zagrebačkom Dirty Old Shopu u 18:00 sati. Dvostruki vinil će se u redovnoj prodaji naći dan nakon, a vinil u izdanju LAA bit će dostupan u ograničenoj nakladi od samo 500 primjeraka.

Ploču će od srijede, 20. listopada biti moguće nabaviti u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Aquariusu, Dancing Bearu, u Rijeci u Dallas Shopu, kao i putem narudžbi na web stranici benda.

Bez sumnje, riječ je o jednom od najznačajnijih albuma domaće rock glazbe posljednjih tri desetljeća koji je predstavio moderna produkciju, agresivnu svirku, čisti jezik ulice i političku angažiranost. Album “Fred Astaire” donosi redom klasike poput “Supermama", “Ljeto ‘85”, "Nogomet", "Plači", "Sex u školi", "Discofriend", "Dođi vilo” ili "Na putu prema dole", od kojih neke svakako možemo uvrstiti u najprepoznatljivije pjesme benda.

“Fred Astaire“ je sniman u svibnju i lipnju 1997. u Ičićima i CBS studiju u Zagrebu, miksan u ljubljanskom „Tivoliju“, a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken. Tadašnje koncertne promocije albuma bend je odsvirao u kazalištu Gavella i Domu sportova, a nastupi su prozvani vrhuncem karijere benda i njihovim kreativnim trijumfom.

Generacijski spomenik zaslužio je lovorike publike i kritike, neumoljivo prozivan remek-djelom, a ujedno je bio nagrađen Porinom. Pipsi su pokupili nagrade u kategoriji Album godine, kao i u onoj za najbolju vokalnu suradnju, za pjesmu “Plači” na kojoj gostuje Darko Rundek dok album ostaje upisan kao jedan od najboljih snimljenih na ovim prostorima.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici