Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Mamut je alternativni metal bend osnovan u Rijeci 2017. po završetku snimanja materijala za svoj prvi EP Freak Show. Nakon nekoliko promjena postava, serije koncerata, i drugog EP izdanja Mrtvi Idoli, Mamut završava pripremu terena za svoj prvi studijski album. Bend je u travnju izbacio prvi spot za pjesmu Nihilist i sada se vraća s drugim, posljednjim singlom Kruna kojime najavljuje izlazak debitantskog albuma.

Pjesma Kruna izvrće značenje krune kao simbola moći u simbol degeneracije. Kroz ovaj singl, bend priča priču o kretanju osobe u krug, nemogućnosti izlaska iz petlje i silasku u ludilo. Glavni osjećaji koji se vežu uz ovu temu su anksioznost, izolacija i propast. Osim što je idealna reprezentacija zvuka cijelog albuma, ovo je prva pjesma gdje gitarist Mamuta, Borna Žderić preuzima ulogu pjevača sa svojom fantastičnom izvedbom na refrenima.

Tekst za pjesmu potpisuju Borna Žderić i Ivo Jurčić, a glazbu cijeli bend. Spot je režirao Ivo Jurčić, a za snimanje, montažu i editing spota zaslužna je Hana Barić, dugogodišnja suradnica i prijateljica benda.

Ovim singlom također se najavljuje izlazak prvog albuma Nihilist koji izazi 30.10. preko Snaga Recordsa. U svojoj cjelosti, Nihilist se bavi životom u nihilističnom društvu i izlaskom iz zečje rupe nametnutih vrijednosti. album su tijekom 2019. i 2020. snimali Borna Žderić i Miran Milić u studiju Palach u Rijeci, miksanje i mastering potpisuje Alberto Bandino iz studija Cut Fire na Sardiniji, a dizajn omota albuma Zdravko Lovrić iz Detestor Graphics.

Mamut čine gitaristi Borna Žderić i Ivo Jurčić, te ritam sekcija Nino Šafar na bassu te Rok Božić iza bubnjeva.