Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Nakon 11 godina od originalnog izdanja "Daleko je Dizni", Sajsi MC ponovno izdaje album, ovaj put u deluxe formatu kao "Daleko je Dizni (Deluxe Reissue)" s 18 pjesama, od kojih su 4 bonus i to: "Wu Tange", "Torima", "Dobacuju na ulici" i "Malo lajkiram (Sheytan Yamaha Remix)". Cijelo posebno reizdanje dostupno je na svim streaming servisima s remasteriranim zvukom.

Proslavljena beogradska reperica navodi da ovaj pothvat nije imala u svojoj poslovnoj viziji, ali da se, kao i sve u njezinoj karijeri, dogodio potpuno neočekivano i spontano. Ističe da je na ideju reizdanja došla zahvaljujući svojim suradnicima i prijateljima, kao i izdavačkoj kući “Lampshade Media”. Album je jedan od pionirskih solo hip-hop albuma, a zasigurno i prvi ženski solo album ovog žanra. Svojedobno je rekla da se ovaj album jednostavno morao dogoditi i da ga većina njezinih kolega, repera, nije shvaćala ozbiljno i umanjila vrijednost njenog rada.

Ipak, čini se da se Saycy MC etablirala kao izvođačica i autorica tijekom 11 godina svoje karijere s velikom publikom u cijeloj regiji, slušajući pjesme kao i upečatljive videospotove. Album “Daleko je Dizni” pokazao se prekretnicom – otvorio je vrata brojnim izvođačicama, a upravo je to bio trenutak probijanja leda autoricama na našim prostorima.

Zanimljiva simbolika predstavljena je na omotu albuma. Riječ je o ženskoj ikonografiji u formatu freske s aureolom, građenoj od ženske intimnosti, točnije od različitih oblika vulve, na što je istaknuo dizajner Zdravko Kevrešan. Time reperica potvrđuje svoj status hrabre i avangardne glazbene figure koja ne bježi od kontroverzi na poslu. Prema njenim riječima, naslovnica predstavlja upravo put kojim ide kroz svoju karijeru:

- Vizualno znači oslobođenje, ženska energija, borba i snaga, sve što mi je trebalo od početka do sada i dalje. Kad sam izdala album, shvatila sam da sam zapravo sam na velikoj pozornici, s malo podrške, malo mogućnosti, ali s godinama se stvorila brojna publika, novi suradnici, prijatelji i mogućnosti da tamo plasiram svoj rad. Energija i oslobođenje zapravo karakteriziraju moj put, a ženska seksualnost za mene nije tabu i često je spominjem u tekstovima bez imalo zadrške, što smatram apsolutno legitimnim. Zato svoj utjecaj želim iskoristiti za mlade autore, a posebno za autorice da se povežu i ne dopuste društvu s određenim normama da utječe na ograničavanje njihova izražavanja, jer je to jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi stvaraocu u svijetu. početak.

Uz sve, Sajsi i njezin tim u narednom periodu najavljuju još noviteta i promotivnih aktivnosti, vezanih uz album "Disney je daleko od Disneyja (Deluxe Reissue)", pa nam preostaje samo pratiti poteze junakinje srpski rap.

IzvještajiArtistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


fenomenalni rastur World Stagea u ranovečernjim satima


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


White Lies na INmusicu


LHD - dokaz da glazba govori više od riječi


Malady Lane prekratko, ali odlično


Gogol Bordello razvalili Main Stage


Royal Blood nastupili na main stageu


Idles brutalno zagrijali za Killerse


Fontaines D.C. na INmusicu


Pomelo Chess Society žestoki u svakom pogledu