Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Indie rock veterani iz benda Death Cab for Cutie vratili su se na scenu s novom pjesmom “Roman Candles”, prvim singlom koji najavljuje iščekivani deseti studijski album ‘’Asphalt Meadows’’. Bend ujedno ove godine slavi 25 godina, a slavljenički singl možete pronaći na svim streaming servisima.

Najavljen službeno spomenutim singlom, album ‘’Asphalt Meadows’’ bit će objavljen 16. rujna. Album je u cjelini, kao i najavni singl “Roman Candles”, producirao John Congleton (St. Vincent, Sharon Van Etten, Wallows).

“Pjesma “Roman Candles” govori o paralizirajućem egzistencijalnom strahu koji ide ruku pod ruku sa životom u nervoznom gradu na umirućem planetu. I da je jedini način da budeš u trenutku taj da se prepustiš”, izjavio je bend u priopćenju.

Pjesmu je napisao Benjamin Gibbard, osnivač i gitarist/pjevač benda, odlučan da stvori nešto sažeto, glasno i zapanjujuće izravno. ‘’Stihovi su nastali spajanjem nekoliko različitih pjesama u kojima se nosim sa sveopćim osjećajem anksioznosti, osjećajem da niti koji drže funkcionalno društvona okupu polako pucaju tijekom pandemije.’’

Posljednji album Death Cab for Cutie ''Thank You for Today'' objavljen je 2018. Uz prepoznatljivo profinjeniji zvuk, album je obilježio i sjajan singl “Gold Rush” koji je zasjeo na prvo mjesto Billboardove “Adult Alternative Songs” ljestvice.