Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Međunarodno priznati i višestruko nagrađivani YUNGBLUD objavio je dugo iščekivani istoimeni treći studijski album koji označava početak uzbudljive nove ere za glazbenika! Kako bi proslavio izlazak albuma, YUNGBLUD je prošlog četvrtka nastupio u tri legendarna kluba na Sunset Stripu (The Viper Room, Whisky A Go Go i The Roxy) – livestream nastupa koji je bio dostupan na Amazon Musicu te večeri pratilo je 700 000 obožavatelja diljem svijeta.

YUNGBLUD-ov treći studijski album sadrži hitove „The Funeral”, „Don't Feel Like Feeling Sad Today” i „Memories (ft. Willow)”, koje su premašile milijun streamova unutar prvog tjedna objave. Izdanje je već dobilo izvanrednu podršku od strane kritičara diljem svijeta, a paralelno je predstavljeno i glazbenim spotom za „Tissues”, singl u kojem YUNGBLUD semplira „Close To Me”, kultnu pjesmu The Curea. Do ideje da se posluži pjesmom jednog od najpoznatijih britanskih rock bendova glazbenik je došao kada ju je slučajno čuo na kraju studijske sesije: Pomislio sam: da uspijem nekako uvjeriti Roberta Smitha da mi dozvoli da koristim tu pjesmu, to bi bilo to… Samo sam želio napraviti album s glazbom koju moji prijatelji i ja želimo slušati - a uz tu pjesmu smo i ja i moji prijatelji odrasli.

Glazbenik je nastavio opisivati kako je došao do kratkog i jasnog odobrenja Roberta Smitha napominjući da su se prvotno upoznali na dodjeli NME nagrada 2019. „Nakon što sam povukao nekoliko veza, dobio sam njegov kontakt te sam mu se javio mailom u stilu: Pozdrav Robertu Smithu iz The Curea… „Close To Me” je vjerojatno najprepoznatljivija britanska pjesma svih vremena. Smijem li upotrijebiti sample? Nakon nekoliko dana stigao je odgovor napisan velikim slovima: ZDRAVO DOM, MOŽEŠ SVE KORISTITI, SVE ŠTIMA, POZDRAV OD ROBERTE.”

Popis pjesama:

The Funeral
Tissues
Memories ft. Willow
Cruel Kids
Mad
I Cry 2
Sweet Heroine
Sex Not Violence
Don’t Go
Don’t Feel Like Feeling Sad Today
Die For A Night
The Boy In The Black Dress