Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

močibobNajnoviji singl riječke grupe Turisti s posljednjeg, trećeg albuma “Apneja”, dobio je u svoju video priču. Spot za pjesmu ‘Nisam sama’ režirala je redateljica Kristina Barišić, a i snimila na cjelodnevnom setu upriličenom u dvorani Filodrammatica u Rijeci.

Polagana i idealna za easy listening, ‘Nisam sama’ otvara album koji je u kritičarskom miljeu ocijenjen sjajnim albumom u alternativnom izričaju dark pop rocka, na tragu post punk zvuka. Na uvodni bas Sergeja Hofmana i bubanj Bobe Grujičića, nastavlja se Vavi jedinstveni zvuk gitare i sanjivi vokal Ive Močibob.

Spot za pjesmu jedinstven je u svojoj ideji. Naime, svirački dio Turista utjelovila je sâma Iva. Vježbajući marljio i strpljivo, preobrazila se u basisticu, gitaristicu i bubnjarku, i profesionalno “skinula” posebnosti sviranja svih instrumenata. Nije bilo jednostavno ni lako, kao što često takva nije niti Ljubav - tema ove, jedne od najzanimljivijih “Apnejinih” pjesmama. Ali itekako je vrijedilo jer je Iva, uz Kristininu redateljsku palicu, iznjedrila vanserijski video uradak.“Ponekad je teško misliti na išta drugo nego li na ljubav”, pričaju Turisti i dodaju: “Možete se gubiti po šoping molovima satima, sjediti u kafiću s prijateljima, gledati beskonačne TV serije, ali ništa vas neće poštedjeti jednosmjerne potrage za onim nečim najvažnijim. A kad se to dogodi u trenu se dokida usamljenost, pa i u odsutnosti ljubavi atmosfera ostaje u nama i nikada više nismo sami. Svaki mali pokret, izgovorene riječi, pogled u nama izaziva začudnost i nepovratno se mijenjamo, kao da se u nama uvijek iznova budi proljeće. I zaista nam se čini da smo nepobjedivi, poput Marvelovih junaka možemo skočiti s kraja svemira i preživjeti. No, isto tako možda je mantra 'nisam sama' zapravo znak samozavaravanja, čak i bespomoćnosti pred nadiranjem uspomena koje nadolaze nepredvidljivim ritmom i dinamikom. Baš kao neželjeni gost/ghost.”    

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe