Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svjetsko prvenstvo najvažnija je sporedna stvari na svijetu, a službeno je započelo u nedjelju, 20. studenoga. U radijski eter stiže jedna nesvakidašnja pjesma podrške.

Uvijek autentičan i dosljedan u komentiranju socio-društvenih tema, splitski autor Saša Antić kao Alejuandro Buendija feat. Qatarinci, predstavlja "Sve ću dat" – pjesmu kojom u svom jedinstvenom stilu podiže adrenalin svima onima koji će za odabranih 11 (po)nekad doista dati sve.

 

Suprotno svim dosadašnjim pjesmama na tu temu, Buendija je sa zborom Qatarinci skladao jednu totalno atipičnu navijačku pjesmu i spojio na prvu nespojivo: angažirani tekst i navijačke stereotipe, moćne rifove i taktove valcera. Vrlo su rijetki oni koji bi navijačku pjesmu mogli pretvoriti u sofisticirani uradak s brutalno iskrenom porukom koja tjera na promišljanje prije nego urnebesno divljanje na stadionima i oko njih utopljeno u razne iluzije kojima se mnogi (ne)svjesno zavaravaju, a Saša Antić nesumnjivo je jedan od njih.

Opisivan kao jedan od najvećih intelektualaca domaće glazbene scene, pjesmom 'Sve ću dat' još jednom je potvrdio taj epitet, a o njoj poručuje: „Ova je pjesma vapaj za pobjedom iz dubine poraženog bića, krik za smislom kojem treba predati i život ako treba, svjesni da što ga je manje, to je naša sloboda veća. Dok padaju zvijezde mi želimo samo zlato, i ovu pjesmu na stadionu u finalu pa da iz svih katarskih bušotina poteče pivo umjesto nafte. Živili!"

 

IzvještajiMingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte


Godsmack rasturili u Beču


Hladno pivo - velika fešta u malom mjestu


Macy Gray nastupila u Tvornici


The Cure - multigeneracijski koncert za pamćenje


Porcupine Tree nastupili u Gasometru