Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ljubljanska rock grupa BOGUNOV singlom "Sakupljač perja" najavljuje izlazak albuma "Dolazimo u miru'" koji je izašao danas u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a možete ga kupiti na web stranici shop.dalas.si.

U petak, 25. studenoga u zagrebačkom klubu KSET, grupa Bogunov uživo predstavlja svoj novi album gdje će nastupiti kao gost grupe Pankrti s kojima započinju turneju po regiji, pa tako u u petak, 2. prosinca nastupaju u riječkom klubu Palach, a u subotu 10. prosinca u klubu Zappa Baza u Beogradu.

 

''Iznimna nam je čast da su nas kao goste na svoj jubilarni koncert pozvali legendarni Pankrti. Bogunov ćemo im se, kao gosti, pridružiti na više koncerata u regiji. Prvi u nizu će biti 25. studenog u legendarnom klubu KSET. Kad bi se kao grupa, koja se temelji na ostavštini novoga vala, pitali s kim bi se željeli predstaviti, bi u jedan glas odgovorili Pankrti, jer su utjecali na sve šta je nastalo iza njih, posljednje, ali ne i najmanje važno je također grupa Azra u svojoj kultnoj pjesmi Balkan pjevala... brijem bradu brkove da ličim na Pankrte. Više od toga ne ide.'' - rekli su članovi grupe Bogunov.

 

Na albumu koji je snimljen u Studiju Evolucija s producentom Simonom Jovanovićem je 11 pjesama, od kojih je devet na hrvatskom jeziku, a ostale dvije na slovenskom. Za sudjelovanje je Bogunov pozvao zanimljive goste kao što je na singlu 'Sakupljač perja' sudjelovao veliki čovjek i glazbenik, nedavno preminuli Marko Herak iz grupe Pomoranča. ''To je bilo njegovo zadnje snimanje. Zato se s ovom pjesmom, s posebnim pijetetom sjećamo na njega.'' – napisala je grupa Bogunov na svojoj Facebook stranici. Prije dvije godine je grupa Bogunov s tekstopiscem i pjevačem Ognjenom Zeljićem izdala svoj prvi album ''More bijesa'' koji, kao što su napisali na portalu Rocker.si, temelji na ostavštini rocka novog vala 80-ih. Prvijenac Bogunov je nastajao 15 godina i izdan je pred pandemijom koja je onemogućila predstavljanje albuma na koncertima u regiji, ali su to nadoknadili sa jako atraktivnim live stream koncertima – najpoznatiji je bio onaj u Delaskem domu Trbovlje. U međuvremenu su radili na prepoznatljivosti, a najveći odjek su doživjeli u Hratskoj i Srbiji.

 

IzvještajiMingus Big Band zatvorili ovogodišnji Zagreb jazz festival


Artan Lili u Tvornici Kulture


Grgur, Panda Rhei i Quiet Protest u Mochvari


Izvrstan koncert Flyera u Tvornici


Goran Bare i Majke u Domu sportova


Kayhan Kalhor i Erdal Erzincan na ZJF-u


Jazz/Takes Supergroup nastupili u Tvornici


Trio Christiana Sandsa otvorio Zagreb jazz festival


Sufosia predstavila novi album u Močvari


November fest No.2. dan 1.


Stjepan Jimmy Stanić i The Boys u VIB-u


Sting oduševio u zagrebačkoj Areni


Phantasmagoria u Boogaloou


COTA G4 izrokala Hard Place


Death metal veselje usred Budimpešte


Godsmack rasturili u Beču


Hladno pivo - velika fešta u malom mjestu


Macy Gray nastupila u Tvornici


The Cure - multigeneracijski koncert za pamćenje


Porcupine Tree nastupili u Gasometru