Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon velikog uspjeha nezaustavljivog singla „Unholy“ s pop divom Kim Petras koji je zabilježio impresivne rezultate slušanosti i u Hrvatskoj, Sam Smith predstavlja dugoiščekivani četvrti studijski album „Gloria”! Paralelno s njegovim ‘najhrabrijim izdanjem dosad’, otkriven je i singl „I'm Not Here To Make Friends” (kojeg je producirao Calvin Harris) čiji će spot biti otkriven tijekom dana te će se moći pogledati niže od 19:00h.

Spot za pjesmu „I'm Not Here To Make Friends” (kojeg je režirao Tanu Muino, poznat po radu s imenima kao što su Lil Nas X, Normani, Harry Styles) započinje sa Samom koji, usred bakanalija, izlazi iz zlatnog helikoptera. U videu nastavljamo promatrati Sama Smitha ‘u svom elementu’, odnosno dok uživa u hedonističkim trenucima. Zahvaljujući vizualnim elementima koji označavaju slobodu, radost i slobodu izražavanja, spot je punokrvna alegorija za neumoljivu individualnost, što je pažljivo osmišlj

„Gloria” nije samo kreativni korak naprijed, već i osobni. To je zvuk okova koji padaju na pod, granica koje su radosno probijene te posveta traganju i otkrivanju istinske slobode… Ovo je bio pravi kreativni izazov za Sama – hitmejker ovim izdanjem kreće u sasvim suprotnom smjeru od srceparajućih pjesama po kojima se najviše ističe; cilj je bio složiti album o kojem se moglo samo maštati tijekom prijelaza iz adolescentske u odraslu dob. „Gloria” se oslanja na neke proslavljene ženske figure iz Samovog glazbenog svijeta (Jessie Reyez, Kim Petras, Koffee), a ponajviše istražuje teme seksa, strasti, samoizražavanja i nesavršenosti.

Naslov albuma nije posveta osobi, prošlosti ili sadašnjosti, već onoj zagonetnoj životnoj sili. Govoreći o albumu, Sam objašnjava: „Gloria” slavi sve žanrove, dive, pjevačice i autore pop glazbe koje volim… Da, ovaj album označava oslobađanje ‘moje glazbene dive’ – puštam ‘svoju Gloriju’ van!

Dugogodišnji suradnici Jimmy Napes, Stargate i Max Martinov kolega ILYA dodatno su pomogli u stvaranju albuma od 13 pjesama koji hrabro balansira na granici između svjetlucavog elektro popa, veličanstvenih, sanjarskih melodija, jamajčanskog dancehall freak-popa, izvrsnih klavirskih balada i zbornog pjevanja.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u