Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

uk grim

Sleaford Mods sa zadovoljstvom objavljuju svoj novi album 'UK GRIM', objavljen preko Rough Trade Recordsa 10. ožujka 2023. Album će biti dostupan na Black Standard LP / White LP i Silver Special LP, CD-u i kazeti. Posljednja tri albuma benda Sleaford Mods bila su uvrštena u prvih deset albuma na britanskoj ljestvici, dok je posljednji album "Spare ribs" bio među prvih pet.

Kao najugodnije izdanje dua iz Nottinghama do sada, UK GRIM, dvanaesti album je lukav, ali neodgodiv pogled na život, svakodnevicu i surovu stvarnost našeg doba - i vrlo pogodan za rock. Vodeći singl i istoimena naslovna pjesma 'UK GRIM' nastavlja nevjerojatnu sposobnost dua Sleaford Mods da prozovu naše vrijeme gromoglasnim bijesom, inovativnom elektronikom, eruditskom vizijom i vizualnim umijećem. Minimalni, ali impresivni ritmovi pjesme dodaju fizikalnost njihovom uvijek oštroumnom pogledu na društvo. Ovo je glazba za tijelo i um.

Spot za glavnu pjesmu "UK GRIM" režirao je britanski kolažist i satiričar Cold War Steve, koji je stvorio niz originalnih satiričnih umjetničkih djela. Ovo je njegov debitantski glazbeni video i debitantska animacija nakon što je prethodno ilustrirao naslovnice za Time Magazine & The New Statesman.

Doista zvuk sadašnjosti, ne samo u smislu ideja i problema koje izazivaju snažne riječi Jasona Williamsona, već i zahvaljujući inovativnoj i impresivnoj produkciji Andrewa Ferna, u kojoj je na ovom izdanju par surađivao na pjesmama s kreativnim moćnicima Jane's Addiction, Perryja Farrella i Davea Navarra te s Florence Shaw, jasnim i vitalnim glasom britanskog benda Dry Cleaning.

Govoreći o silama koje su potaknule poetski protest u srcu ove ploče, poput njihovih glazbenih prethodnika The Clash ili The Jam, Sleaford Mods otkrivaju da je gađenje koje osjećaju potaknuto ljubavlju prema ljudima i mjestima oko njih, čineći 'UK GRIM' jednako slavljenje pojedinaca i idealista, kao i napad na vladajuće klase koje slijede svoje sebične, sve očajnije, ciljeve.

“Možda smo ponosni na zemlju. Možda smo ponosni što smo Englezi", objašnjava Williamson. "Možda sam ponosan na užasne sive ulice i loše vrijeme i glupu modu u koju ulažem. Samo što Englezi na koje smo ponosni nisu nimalo slični Englezima koje vlasti žele promovirati."

Buntovan, ali iskusan, inovativan, s energijom koja neodoljivo pokreće tijela i umove, 'UK GRIM' je eruditska elektronička vizija koja se doista obraća vremenima koja su bila sve samo ne 'presedan'.

Popis pjesama:

UK GRIM
D.I.Why
Force 10 From Navarone – Ft. Florence Shaw
Tilldipper
On The Ground
Right Wing Beast
Smash Each Other Up
Don
So Trendy – Ft. Perry Farrell & Dave Navarro
I Claudius
Pit 2 Pit
Apart From You
Tory Kong
Rhythms Of Class

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe