Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Pi (∏) je izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album "(časna lubanjska)".
Avangardna i jedinstvena od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije više od 10 godina, i to akustično pod vlastitim imenom, te je objavila dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene. Danas je premijerno objavljen novi video spot, za pjesmu "Antifragilna" kojim Pi Lubanjice najavljuje izlazak novog albuma "E.I. (Evgenia Institut)", u izdanju PDV-a (PDV061). Još 2020. godine izbacivanjem singla i video spota za pjesmu "Mali android", Pi je počela davati prve naznake stvaranja novog uratka, a sada najavljujući novi video spot za pjesmu "Antifragilna" to i potvrđuje. Kao i u dosadašnjem radu, Pi je zaslužna za snimanje, editiranje i produkciju svih pjesama samostalno (kako kaže, sve je nastalo na njenom laptopu), uz jedinu pomoć kod završnog miksa od strane dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ariana Vuice. Za master je zaslužan Filip Motovunski.
O novom singlu kaže: "Antifragilna je personifikacija onog u nama što nas čini ranjivima te samim time čini sve snažnijima i rezilijentnima. Bez izlaganja i bivanja subjektom određenoj vrsti traume prezaštićeni smo i time preranjivi. Da bismo postali antifragilni, prvo moramo biti fragilni. Ovim albumom pričam priču o Evgeniji (znanstvenici koja da bi oživila svoju ljubav zaleđenu u krionici poduzima sve moguće korake kako bi je opet imala u svom životu, pritom se igrajući sa svim dosad poznatim znanstvenim dostignućima i putem otkriva nove)."
Spot je napravila Marta Stražičić (pirate sheep) koja je napravila već nekoliko video spotova za Pi (Mali android, Mračna šuma), a koji su redovno nagrađivani i prikazivani na festivalima kao što su Berlin Music Video Awards i Animafest. Spot je u potpunosti napravljen u Unreal Engine 5 programu te koristi 3D skeniranu glavu glazbenice Pi (Ivane Picek). Tea Stražičić kreirala je 3D Aliena, Ana Stražičić ručno crtane likove koje vidimo u spotu, a koje je animirao Sandro Toth.

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe