Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon hvaljenog albuma „Obrisi“ objavljenog prije točno tri godine, Gordana Marković predstavlja novi singl i pripadajući videospot! Inspiracija za „Niti“ pojavila se još 2020. godine, zajedno s idejom novog albuma, a kreativna stanka uslijedila je prirodno. „Iako je 'popularnije' raditi na pjesmi po pjesmi, osobno mi je draže raditi u cjelinama. Prije snimanja, volim album zaokružiti u priču od kojih svaka pjesma predstavlja dio koncepta“, objasnila je kantautorica potvrdivši kako „Niti“ najavljuju njeno novo studijsko izdanje. Singl i videospot provjerite u nastavku.

„Pjesma 'Niti' govori o trenutku kada se stvara novi odnos. U tekstu se provlače misli i osjećaji koje prate taj moment, a napisala sam ga inspirirana baš tom emocijom“, opisala je Gordana Marković koja uz stihove potpisuje i glazbu.

Posebnost „Niti“ je i iskorak u zvuku koji koherentno i autentično obilježava cijeli album. „Kada sam napisala prvih nekoliko tekstova poželjela sam raditi s nešto drugačijim zvukom nego do sada. Privukao me ugođaj baziran na elektronici i synthevima, ali koji je i dalje prozračan i melodičan“, izjavila je kantautorica koja je kreiranje aranžmana i dinamičnijeg zvuka uz puno povjerenje prepustila dugogodišnjem suradniku Tomislavu Šušku, ujedno glazbenom producentu nadolazećeg studijskog izdanja.

“Gordana i ja surađujemo već godinama i u tom smo procesu naučili kako se bolje razumjeti i još važnije - postali smo prijatelji. Naša se suradnja primarno bazira na povjerenju, što je nešto čime se ne mogu svi pohvaliti“, opisuje Tomislav Franjo Šušak ovaj prijateljsko poslovni odnos te nastavlja: „Tijekom rada na albumu puno smo razmišljali kako doći do zajedničkog rješenja koje nam se čini kao najboljim za Gordanin sljedeći korak. Smatram da smo u tome uspjeli te se veselim što sada i drugi imaju priliku čuti gdje smo to dalje krenuli!”

Atmosferu pjesme prati i nešto dinamičniji video spot s vizualima koji ostaju vjerni dosadašnjoj estetici glazbenice, a čiju ideju i režiju potpisuje Dinko Čvorić – Doringo. „Ovo nam je prva (ali ne i ne zadnja!) suradnja“, opisala je Gordana istaknuvši kako joj se odmah svidio Doringov kreativni opus.

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe