Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Nakon objave masivnog, bogatog dvostrukog box-set izdanja “best of & band on” (Dallas Records, 2021.) na kojem su sabrani njihovi najbolji radovi, riječka grupa Grad vadi asa iz rukava i baca na stol devet potpuno novih pjesama zaokruženih u cjelinu nadolazećeg albuma "Brdo".
Već vrlo dobro prihvaćeni singlovi 'Deset', 'Sjever' i 'Top' dali su naslutiti da "Građani" nastavljaju tamo i gdje su stali, uz sjajnu liriku, uigranu ritam sekciju, nabrijane i melodične rifove. Novi singl 'Brdo' prati video spot napravljen s uhodanim timom benda. Naime, iza kamere njihov je stalni suradnik i fotograf Petar Kürschner, a montažu potpisuje zajedno s kretivnom riječkom umjetnicom Stephany Stefan. U fokusu ove video priče pojedinc su i njegova svakodnevica koja se naslanja na temu pjesme: potrebi svakog od nas da se vrati prirodi i majčici zemlji. Osebujan i istinit glavni lik Denis efektno je odigrao ulogu, istovremeno s gledateljem dijeleći dio svog života, svoje osobne svakodnevice, a prirodni krajolik kao scenografija pojačava temu pjesme, ulijeva dozu optimizma i podsjeća da je Majka Zemlja uporište za život, naš lijek. 
"Brdo" nam skreće pažnju na to da u ovom betonskom i užurbanom svijetu, ponekad jednostavne stvari poput šetnje prirodom i uživanje u svim njezinim oblicima i ljepotama mogu biti izvor velikog zadovoljstva i mira, a izostanak signala na mobitelu upravo ono što taj mir čini potpunim. Istoimeni album u digitalnom formatu izlazi u petak, 24. ožujka, a posebno preslušavanje i druženje s članovima benda očekuje nas dan poslije, u subotu 25. u jednom od omiljenih riječkih okupljališta - Dnevnom boravku. Velika riječka koncertna promocija zakazana je za petak, 12. svibnja u Pogonu kulture, a ulaznice su dostupne u riječkom Dallas Music Shopu i sustavu Entrio putem sljedećeg linka: https://www.entrio.hr/event/grad-u-pogonu-kulture-13441

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe