Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ep

„Europe Live Recordings 2022“ EP na 12" drugo je live izdanje grupe The Smile izašlo via XL Recordings. Iako je prethodno objavljeni album „Live at Montreux Jazz Festival“ došao samo u digitalnom formatu, sada je u opticaj stavljena ograničena količina izdanja na vinilu, rasprodana online u samo nekoliko sati. Na EP-u su live snimke omiljenih pjesama obožavatelja s izrazito hvaljenog debitantskog albuma The Smile „A Light For Attracting Attention“, kao i bendove izvedbe Thomove solo pjesme FeelingPulledApartByHorses iz 2009. godine, a snimljen je u raznim gradovima tijekom prve turneje benda prošlog ljeta.

Iako zvuk The Smilea nije daleko od zvuka Radioheada, sigurno je naišao na veliko uvažavanje, jer se čini da bi suradnja između ovih glazbenika mogla beskrajno generirati nijansirane verzije njihovog prepoznatljivog zvuka, prožetog karakterističnim ekspresionističkim raspoloženjem njihove umjetnosti. Kako godine prolaze, čini se da je ovaj ekspresionizam prepun beskrajne zalihe kreativnosti, a prirodno je proizašao iz glazbenikovog napuštanja svake potrebe ili težnje da prisile na zaokret u svom umjetničkom luku. Glazba ovog majstorskog trojca duboko je ukorijenjena u nasljeđe njihove glavne izvedbe.

The Smile su ove godine podijelili svirke uživo s NPR Tiny Deska i KEXP-a, nastavljajući graditi svijest i priču o bendu, prikazujući svoje virtuozne live setove odsvirane u sastavu: Thom Yorke )vokal, gitara, bas, klavijature), Jonny Greenwood (gitara, bas, klavijature), Tom Skinner (bubnjevi) i Robert Stillman (saksofon na 'You Will Never Work In Television Again').

Popis pjesama:

SIDE A
The Opposite
Thin Thing
FeelingPulledApartByHorses

SIDE B
The Same
Waving A White Flag
Free In The Knowledge