Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

dj

Dugo najavljivani album "Live in Beograd" legendarnih Divljih jagoda konačno je objavljen. Povodom toga Jagode predstavljaju i live verziju evergreena "Jedina moja" koji se nalazi na popisu od 30 pjesama predstavljenih na ovom izdanju.

Kako je set-lista za taj koncert pravljena zajedno s "Jagodarima" (fanovi benda), onda je bilo očekivano da većinu od 30 numera čine hitovi kao što su "Marija", "Let na drugi svijet", "Autostop", "Kap po kap", "Zauvijek tvoj", "Mojoj ljubavi", "Motori", "Šejla" i ostali. Na povijesnom koncertu gostovali su legendarni Tifa i pjevač grupe Osvajači, Čipi.

U protekloj godini nizom slavljeničkih koncerata Divlje jagode su obilježili 45 godina postojanja. "Live in Beograd" održan 8. listopada 2022. u beogradskoj MTS dvorani bio je jedan od koncerata na toj slavljeničkoj turneji. U suradnji s Croatia Recordsom ovaj spektakl je ovjekovječen dvostrukim CD i Blu-Ray izdanjem i dvostrukim vinilom.

Zele Lipovača: "'Live in Beograd' je točno ono što smo čekali sve ove godine. Mislim da će sada i zadnjem muzičkom laiku biti potpuno jasno da Divlje jagode podjednako pripadaju Balkanu kao i Zapadu. Mi smo na koncertu 'Live in Beograd' poklonili publici, u pravom smislu toga izraza, doslovno zadnji atom snage, uložili smo sve što smo znali i što smo mogli. Publika je zauzvrat, ne štedeći se niti jednoga trenutka, dokazala da su im Jagode u srcu."

Mix i master za album radio je Zoran Švigir Švigi. Dizajn je djelo kultnog grafičkog dizajnera i umjetnika Igora CC Kelčeca koji je već desetljećima uz Divlje jagode, ali i osnivača benda Zeleta Lipovaču. Iako na YouTubeu postoje stotine live snimaka njihovih koncerata, ovo je prvo službeno izdanje jednog koncerta Divljih jagoda na nosaču zvuka.

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome