Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

ŽIVA, na glazbenoj sceni poznatija kao Lucija Ivšić, najavljuje objavu debitantskog albuma “ŽIVA” koji označava njeno putovanje u uspostavljanju novog identiteta na drugoj strani svijeta.

Nakon što se u vrijeme pandemije i lockdowna preselila u Melbourne, Lucija, poznatija kao osnivačica i pjevačica benda Punčke, je počela raditi na novom projektu ŽIVA. Istoimeni album prvijenac odmak je od prijašnjeg rada i pokazuje njen rast kao glazbenice i producentice.

Album “ŽIVA” broji devet pjesama od kojih je šest pisano dvojezično, a prenose Lucijine korijene iz Slavonije i tradicionalne načine pjevanja. Pjesma koja otvara album “Anything but the Night”, postavlja ton albuma i istražuje teme povjerenja, zadovoljstva i sumnje u samu sebe (“Nikad si nisam vjerovala // Nikad stvarno zadovoljna // Uvijek samo najgora”), a sve se nastavlja uz “Bad Blood” i “Dualism”. Kroz album Lucija prelazi iz osjetljivog u hladni i industrijski izričaj, naglašavajući sirovu emociju i glazbene utjecaje. “Only Feeling When I'm Lost” daje odmak od prethodnih intenzivnih pjesama uz zvuk tamburice koju je odsvirao i snimio Brane Norac i koja je spojena u moderan izričaj s vokalima i efektima, te naglašava Lucijine korijene. Osobne i introspektivne pjesme “Voices” i “Power” istražuju teme nesigurnosti, sumnje i opsesivnih misli, uvodeći u jedinu RnB/trip-hop i ljubavnu pjesmu “Severed Flower”, kao i “I Need To Let Go”. Album završava s pjesmom “What Now?” koja žanrovski najviše odskače od ostatka i na trenutke pokazuje elemente psihodeličnog rocka i Tame Impale.

Pateći od kronične nesanice i OKP-a, koji su bili na vrhuncu tijekom stvaranja albuma, Lucija usprkos tim intenzivnim vremenima u pjesmama prolazi put od osjećajnih trenutaka, do coldwavea i industrial EBM zvuka i sve je predstavila na prvijencu “ŽIVA”, prvom albumu koji je sama producirala.

“Preseljenje u Australiju 2019. godine bio je za mene težak prijelaz, a suočila sam se s osjećajima izdvojenosti, gubitka identiteta i morala sam u potpunosti promijeniti način razmišljanja i življenja. Bilo je to izazovno vrijeme, ali uz pomoć Anje Tkalec, bliske prijateljice i članice benda Punčke, kao i mog partnera i najboljeg prijatelja Marka, smogla sam snage ponovo se pronaći. Njihova bezrezervna potpora i usmjeravanje su bili neprocjenjivi u ovom procesu. Ovaj album predstavlja zlatnu nit mog putovanja, a nadam se da može pružiti inspiraciju i potporu svima koji prolaze kroz slično iskustvo”, poručuje ŽIVA.

Album “ŽIVA” predstavljen je debitantskim singlovima “Power” i “Dualism”, kao i posljednjim “Bad Blood”, koji su već zavrijedili svoje mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima. Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija poput The AU Review i TripleJ hvale hipnotičke vokale, industrial zvuk, te kompoziciju i produkciju.

Sve pjesme je napisala, snimila i producirala Lucija Ivšić tj. ŽIVA u Melbourneu, a aranžmane i editiranje radila je u suradnji s Anjom Tkalec, producenticom i glazbenicom koja je zadužena za miks pjesme “I Need to Let Go”. Sve ostale pjesme su miksane u Londonu i Los Angelesu, a mastering potpisuje Elliot James Mulhern iz Chicaga. Za prepoznatljive vizuale i fotografije zadužen je Martin Peranović, fotograf i grafički dizajner. Album je samoizdan preko Lucijine izdavačke kuće Cereal Booking.

Album je dostupan na streaming platformama.

IzvještajiBuč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans


Gretta Iluzija ili povratak u stvarnost, nadam se drugome