Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Glazbenik Matej Mudrovčić, poznatiji kao Mudri, objavio je pjesmu "Tragom" kojom najavljuje novi album.

“Tragom” je najavna odnosno naslovna pjesma novog albuma koji će krajem studenog ugledati svjetlo dana pod nazivom “U traženju”. Simbolika naziva albuma prenosi doslovno put na kojem se Mudri kroz godine glazbenog djelovanja tražio. Cijeli proces stvaranja albuma proveo je tražeći sebe, svoj zvuk, glas i stil, a vrhunska nova pjesma i album pokazuju da je sve to konačno i pronašao. Pet godina prošlo je od objave prvog singla, a na putu do objave albuma kantautor Matej Mudrovčić je pronašao sjajne suradnike i usavršio se kako bi izgradio kvalitetnu karijeru i profesionalno se bavio glazbom, što mu danas itekako polazi za rukom budući da skoro nema dana kada ne svira.

“Moj put do prvog albuma imao je puno pogrešaka, uspona i padova, sreće i suza, ali ga ne bih mijenjao jer me napravio mudrijim. Mislim da nema preskakanja stepenica u ovome poslu. Ono što negdje preskočiš i ne usvojiš, to će te ponovno dočekati kasnije. Zato idem polako i pičim po svom”, izjavio je Mudri. Nova pjesma “Tragom” je najapstraktnija s cijelog albuma, a autorski je definitivno najposebnija. Nije pisana ni za koga osobno već govori o fenomenu ljubavi, a slušatelji koji su imali priliku čuti pjesmu prije njezine premijere interpretirali su ju na vrlo različite načine što govori o ljepoti pjesme koja se može protumačiti na mnogo načina. “To je poanta glazba za mene i to je razlog zašto stvaram, da svako može pjesmu doživjeti na svoj način, a da im to donese užitak barem na nekoliko minuta”, zadovoljan je Mudri.

Matej Mudrovčić je autor teksta i glazbe, a aranžman je radio Leo Anđelković koji je nedavno nagrađen Porinom za produkciju albuma Daleke obale. Inače dobri prijatelji, jedan za drugoga imaju samo riječi hvale, a nema sumnje da će posebne pohvale od struke i publike dobiti za aranžman koji je mnoge iznenadio i oduševio jer cijelo vrijeme raste i definitivno ne prati uobičajeni format. Leo je također otpjevao i sve back vokale na pjesmi.

IzvještajiPromocija nove knjige Vinka Barića u zagrebačkom Rockmarku


The Sherlocks @Tvornica kulture 2023.


Glazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski