Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Helado Negro

Helado Negro (punog imena Roberto Carlos Lange) objavio je kratki dokumentarni film pod nazivom “Stories of PHASOR” čiju režiju potpisuje Spencer Kelly, a istražuje inspiraciju i stvaranje njegovog novog albuma “PHASOR” kojeg je danas (09. veljače) objavila kuća 4AD.

“PHASOR” sadrži nedavno objavljene singlove, veseli no melankolični 'Best For You and Me', spor i zamućeni ljubavni hit 'I Just Want To Wake Up With You', singl na španjolskom 'LFO' (Lupe Finds Olivero) - pjesmu posvećenu ženi tvorcu gitarskih pojačala Lupe Lopez i minimalističkoj kompozirotici i praktičarki zvučne meditacije Pauline Oliveros, a danas uz album predstavlja i singl 'Colores Del Mar'.

Ovaj osmi album najuža je Negrova kolekcija - duboka, atmosferična, pažljivo izvedena. U skladu je s albumom “This Is How You Smile” iz 2019. godine na kojem je bilo uključeno više izraženih bubnjeva i basova, kao i pažljivo usmjerenih ritmova. Njegov album iz 2021. “Far In”, tekstualno je istraživao povezanost i bio fokusiran na život u karanteni - npr. razgovar s majkom putem Zooma umjesto uživo, u istoj sobi. S druge strane, “PHASOR” je hommage ponovnom izlasku van. To je album povratka životu, podsjećanje na to kakav je osjećaj kad nas sunce grije.

Neki od temelja za novi album postavljeni su 2019. na Langeov 39. rođendan, nakon petosatnog posjeta Sveučilištu Illinois i boravku sa Sal-Mar Contruction instrumentom, djelu Salvatorea Martiranoa. Kompleksni sintesajzer koji generativno stvara glazbu sa starim super računalnim mozgom i analognim oscilatorima, može stvoriti beskonačnu količinu mogućnosti u zvučnim sekvencama. Sal-Mar iskustvo postalo je temelj za novi album, naučilo Langea više o njemu samom, i postalo središte njegovog kreativnog procesa.

Nakon albuma “Far In”, Lange je preselio u Asheville, Sjeverna Karolina, a pejzaž oko njega bio je ključan za novi album - planine kristalastog škriljevca prekrivene kijanitom, divlje borovnice i crna zemlja stalno su bile prisutne. Kolekciju je stvorio u svom studiju, preko puta studija svoje supruge, često i suradnice Kristi Sword čiji crteži krase omot novog albuma.

Popis pjesama:

1. LFO
2. I Just Want to Wake Up With You
3. Best For You and Me
4. Colores Del Mar
5. Echo Tricks Me
6. Out There
7. Flores
8. Wish You Could Be Here
9. Es Una Fantasia

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu