Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Talentirani Vinkovčanin, umjetničkog imena James Night, mjesec dana nakon objave singla odlučio je obradovati publiku i s video spotom kojim vizualno dočarava pjesmu te joj daje novu dimenziju.

O spotu je izjavio: "Jako sam uzbuđen što napokon mogu i vizualnu stranu 'Nebo Plače' podijeliti s publikom! Ovaj projekt je zaista bio poseban jer smo krenuli od prazne hale, a cilj je bio komplementirati taj spoj arhitekture brutalizma i hladnoće prostora s emocijom pjesme. "

Kao i u dosadašnjim spotovima, kreativni James uvelike koristi simboliku kako bi iznio priču koja se nalazi iza njegovih nadahnjujućih tekstova: "Simbolika je prožeta od prve sekunde do zadnje. Od zelenog tila koji simbolizira tekst 'u noći traži spas', ali u spotu okrećemo tu priču i na promatrača - od metafore za nadu koju smo prikazali ulaskom sunčeve svjetlosti kako spot prilazi kraju – do, naravno, malih sarkastičnih dosjetki i doze pretjerane dramatičnosti", rekao je James.

Za izradu spota zaslužni su Jakov Kaštelanac, Andrea Mulder te Blaž Grgić s kojima je James i ranije surađivao, a u spotu se, osim Jamesa, nalaze i četiri plesačice iz grupe Independance koje svojim zanosnim pokretima iznose emociju pjesme.

"Ne mogu ne spomenuti divnu skupinu plesačica iz studija Independance. Bez njih priča ne bi bila povezana, a radujem se što ćemo zajedno nastupiti i na pozornici Dore! Veliko hvala cijelom timu iza kamere - Blažu Grgiću, Jakovu Kaštelancu i Andrei Mulder. Bez njihove stručnosti i kreativnosti, genijalnih rješenja i savjeta - stvarno ne znam kako bismo ovo napravili u roku koji smo imali".

Pjesmu "Nebo Plače" James je napisao nakon noćnog izlaska u samo 20 minuta! Tijekom izlaska upoznao je djevojku koja se bori s vlastitim identitetom te jedino u sigurnosti noći i mraka pronalazi hrabrost da bude svoja. Na rastanku joj je na papir napisao poruku koja je postala temelj teksta pjesme. Iza produkcije stoji talentirani producent Pete Spruce, koji je također radio master te mix pjesme uz Romualda Klemma.

IzvještajiThe Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski


Rock propovijed: Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru


Matijine vile igrom osvojile Tvornicu


Flaner i Colostrum razbudili Klub kulture


Hali Gali tulum u AKC Attack!


Održan je 3. Superval u Vintage Industrial Baru


Avalanche Kaito: Glazbena lavina u Močvari


Antun IDEM u Très Chic Caféu


U Lisinskom izveden sjajan balet Romeo i Julia


Sve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu