Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mandrili

Nakon što su u glazbena bespuća uplovili svojim 'Brodom', pjesmom 'Ostajem' Mandrili u eter donose prepoznatljiv, nenadmašan riječki zvuk.

Veliki fan glazbe i nekadašnji pjevač Laufera, danas vrhunski glumac Alen Liverić, nije skrivao svoje oduševljenje njihovom novom pjesmom. Na pitanje kako mu se sviđa ova glazbena kreacija, Liverić je izjavio: "Pjesma ulazi u krvotok i prezentira ono najbolje iz Rijeke. Brko je fenomenalan i pjeva odlično, a bend u spotu izgleda kao milijun dolara. I recite mu da ne brije te brkove!"

Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara), Alen Tibljaš (bubnjevi) i Robert Jovanović (bas), inače i autori pjesme, dodaju kako 'Ostajem' dotiče temu ljubavi na širokom spektru - od iskrivljene među odraslima pa do one najiskrenije, između roditelja i djeteta. Ćoza, poznat i kao Brko, prisjetio se svojih početaka te u jednom djelu pjesme demonstrira svoje rap vještine dok uigrani svirački trio dinamikom dovodi pjesmu do crescenda. Jedno je sigurno - ovako zvuče jedino Mandrili.

Mandrili su se tijekom godina glazbenog stvaralaštva udomaćili u eteru mnogih radijskih postaja, a sa dosadašnja četiri studijska albuma, niz je dobro poznatih pjesama, među njima svakako i 'Ljubio, valjao', 'Sve što nas čini takvima', 'Tibet', 'Glad'. Na pitanje o razlogu povratka na scenu nakon toliko godina, 2022. ekipa je rekla: "Odgovor je stvarno jednostavan - ne možemo bez muzike. Što sam stariji, brže me i jače strese emocija koju odašilju. Mislio sam da će biti drugačije kad prođe ona bazna zaluđenost, ali nije. Još je gore. To jest, bolje. :)"

Uz glazbu i tekst, Mandrili potpisuju i aranžman, a produkcijski dio prepustili su dugogodišnjem suradniku i kolegi iz studija G.I.S., Mateju Zecu. Režiju, snimanje i montažu pratećeg videa potpisuje Dinko Čvorić - Doringo.IzvještajiGlenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu