Najave novih izdanja

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Novo ime na hrvatskoj sceni je band „Slick Stings“.

No imena okupljena u bendu itekako su poznata na hrvatskoj rock sceni: Tomislav Žalac i Mislav Kurspahić (Erotic Biljan and His Heretics), Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy). Izlazak albuma prvijenca Loves & Curse na LP-u, planiran je 22. svibnja, a najavljuju ga singlom i spotom „Control You“. „Spot je snimio, montirao i režirao Josip Bolonić aka Jahvo Joža, poznato lice zagrebačke alternativne scene, koji se retro stilizacijom snimljenog materijala uspio približiti atmosferi pjesme. Vizualna pratnja prvom singlu s albuma Loves & Curse snimljena je u kafiću Domus na zagrebačkom Gornjem gradu, opuštenom i živopisnom mjestu u kojem se često znaju zateći i članovi benda Slick Stings“, poručuje band i napominje da Control You kao uvodna numera dostojno prezentira Loves & Curse.
„Riječ je o poletnom spoju garažnog stava i melodičnog 60s pop senzibiliteta, začinjenog fuzz gitarama i anđeoskim pratećim vokalima. Pjesma govori o skrivenim mjestima; o onome što se, kao u starom Arsenovom hitu, ne govori svima, već se samo nekom šapne u formi trominutnog pop singla“. Nadolazeći Loves & Curse benda Slick Stings više je o ljubavima, nego o prokletstvu; riječ je o zajedničkom trudu nekolicine dobrih prijatelja, koji su zbirku poetskih slika iz života omotali u poletan rock'n'roll. Radi se, prije svega, o pjesmama koje su napokon našle vlastiti bend.
Album Loves & Curse nastajao je u studiju Rattus Rattus, sa snimateljem Bornom Maksanom, te u kućnom studiju Matka Botića. Snimljeni materijal u kastavskom studiju G.I.S. zaokružili su cijenjeni riječki glazbenici Zoran Medved, kao producent, te Matej Zec koji je izradio miks i mastering. Album su svojim glasovima oplemenile Petra Kovačić Botić, Zvonka Obajdin i Mirna Škrgatić, a akademski slikar i dizajner Mislav Lešić Đurakov osmislio je likovni identitet cijelog projekta, stvarajući upečatljivu vizualnu popudbinu zvučnom zapisu.IzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin