INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 9927

Zagrebačka Tvornica Kulture sinoć je bila privilegirano mjesto za obožavatelje finske Apocalyptice na kugli zemaljskoj. Jer em je Apocalyptica dobila headlinerski show usred turneje na kojoj su sa Sabatonom (ovdje su bili bez Sabatona), em su premijerno izveli neke pjesme sa svog novog albuma Cell-0 uživo!

Album je ugledao svjetlo dana 10.1. ove godine, snimljen je u Helsinkiju u Sonic Pump Studiju, a Perttu, Eicca, Paavo i Mikko (uz gostovanje Troya Donockleya na „Fire&Ice“) odsvirali su devet prekrasnih instrumentala.

Finci su jedva čekali kompozicije s novog albuma predstaviti kako zagrebačkoj publici tako i pratiteljima na instagramu, a koju minutu iza 21 krenulo je s „Ashes of the Modern World“ i nastavilo s „Path“. Koliko je godina prošlo od „Path“ možda bolje ni ne spominjati jer se čini kao da je jučer bilo.

IMG 0005

Dobro raspoloženi i razgovorljivi čelisti ispitivali su nas jesmo li poslušali njihov novi album ili… nismo. Mislim da se za prvog pitanja iz publike čulo „totta kai“ odnosno – naravno, na što je Eicca „nanjušio“ svoje sunarodnjake u publici.

S novog albuma čuli smo i „Rise“ te „En Route to Mayhem“, nakon kojih su pozvali Tipea Johnsona da im se pridruži i otpjeva s njima „I'm not Jesus“, „Not Strong Enough“, „Shadowmaker“. Tipe je možda napravio pravu stvar kada se ostavio mikrofona i nastavio snimati mobitelom koncert jer mu s mikrofonom sinoć nešto i nije išlo. Bio je najslabija karika u bendu. Pjevački je bila bolja publika kad je zapjevala s bendom „Nothing Else Matters“ negoli Tipe. Najveće oduševljenje je bilo uz „Seek and Destroy“, iako, uistinu je teško reći da je bilo ikakvog pada energije s bilo koje strane.

IMG 9973

Iz Zagreba se nije moglo otići bez bisa, na koji su itekako bili pozivani. „Inquisition Symphony“, „I don't Care“ i „Hall of the Mountain King“ smo dobili uz oproštaj (za ovaj put) uz poziv da znojne majice zamijenimo novima.

Apocalyptica i dalje žari i pali, Zagreb se je još nije zasitio. Ako i nismo poslušali novi album u cijelosti, sudeći po onome što smo čuli na pozornici Tvornice, možemo reći da je odličan. Metalci (i oni koji to nisu) su dobili fenomenalan koncert za početak 2020. zahvaljujući Apocalyptici.

Iako je večerašnji šou pao na najdepresivniji dan u godini, nije zadržao ljude doma ispod dekice. Tvornica je bila puna ekipe svih generacija. Koncert po mjeri radnog naroda, posebno za jedan tmurni, hladni i depresivni ponedjeljak. Prije koncerta popričaš i popiješ s društvom, zatim uživaš u odličnoj glazbi i još stigneš na tramvaj bez žurbe i dobro se naspavaš! Bravo organizatori!