INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

wildlife

Sada više nije nikakva nedoumica. Iz nizozemske promotivne kuće ABIK Radio Pr, Leena Velthuisa svako malo dolaze albumi koji vas moraju potaknuti da se jednostavno malo trgnete i da se ne uspavate ili ne umislite da ste u svojoj veličini zaboravili učiti i biti samo malo skromni. Možda se pitate zašto pišem na ovakav način, no imao sam prilike i sam se više puta uvjeriti kako ljudi misle da su bogom dani, kako misle da iznad ili ispod njih ništa ne postoji. Kao da su se zatvorili u svoju egocentričnu kapsulu i to je to! E pa upravo je to najgora stvar koja se može dogoditi onima koji nisu spremni ako ništa drugo biti samo malo skromniji i to je to!

Nova glazbena priča/album zove se "Wildlife", objavljen je 19. studenog u aranžmanu samog benda, a čije je ime Wildmen Bluesband. Kao što ste već pročitali na samom početku, radijsku promociju radi Leen Velthuis i njegova promotivna kuća ABIK Radio Promotions.

Nizozemska glazbena scene je doista jaka, a što se tiče bluesa tu je situacija dosta, da tako kažem, "našpanana" jer bendova/izvođača je puno, svi rade i trude se biti što bolji, no na kraju samo najbolji i najuporniji idu dalje i iza sebe ostavljaju trag.

Nizozemski blues bend Wildmen Bluesband izdao je svoj treći album 'Wildlife". Nakon njihovog drugog albuma “It's Freezing In My Heart", na kojem je bila samo jedna autorska pjesma, na ovom novom albumu nude nam samo jednu obradu, sve ostale su autorske stvari. Situacija je postala dijametralno suprotna i to je doista sjajna novost u radu i pristupu samog benda. Pred nama su pjesme koje su životne, iskustvene i sve su tipične blues pjesme. Kompletni album snimljen je, onako od prve uživo uz produkciju samog benda.

Wildmen Bluesband osnovao je Jos de Wilde 2011. godine i od tada benda stalno nastupa i svira diljem Nizozemske, Belgije i Francuske po raznim klubovima i festivalima i stalno su "on the road". Naravno, na taj način utvrđuju "gradivo" i stječu potrebno iskustvo i samo postaju jači, usviraniji i ekspresivniji.

Bend čine: Saskia de Nijs (vokali); Jos de Wilde (gitare); Ruud Vuijk (klavijature); Mark van Lieshout (bas) i Rob Meijran (bubnjevi).

Što se tiče glazbenog sadržaja albuma "Wildlife", nema se tu puno što pisati. Predlažem poslušati album i kako pjesme prolaze, tako će vam taj glazbeni sadržaj sve više i više "sjedati" i cijela priča će, zapravo, dobiti zaokruženu cjelinu i formu.

U gotovo sat vremena doista vam neće biti dosadno i na kraju cijele priče biti ćete zadovoljni.

PREPORUKA:
"Wildlife", je treći studijski album Wildmen Bluesbanda na kojem su definitivno otišli korak dalje (poslušajte skladbe "Devil", "One Forever", "Make The Best Of It" i "Texas Rumble"). Nema tu doista nekih zamjerki, no volio bih kada bi sve to bilo još malo tečnije i sočnije, možda bi se tada još bolje primalo slušateljstva.

Više o svemu saznajte na:
https://www.wildmenbluesbend.nl
https://www.facebook.com/WildmenBluesbend/
https://www.deezer.com/nl/album/116235782
https://open.spotify.com/album/1CNPLgIAxrXSIan6kWhLkm

Popis pjesama:

1. Good friend 4:25
2. Cryin’ 7:28
3. Boogie man (leon russel) 5:00
4. Devil 7:37
5. Make the best of it 5:21
6. One forever 4:04
7. Texas rumble 9:04
8. When the day ends 4:41
9. Tinder man 5:37
10. The Blues ain't here to stay 5:53
11. One Forever 4:04

(Samostalno / ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike