INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

11guysquartet

Danas, 8. siječnja 2020., dva dana prije službenog datuma objave albuma "Small Blues And Grooves" sastava 11 Guys Quartet, prilično sam siguran da je Blues Corner među prvima u Hrvatskoj (pa i šire) koji vam donosi ekskluzivnu promociju ovog instrumentalnog albuma. A to vam je omogućio vlasnik izdavačke kuće VizzTone Label Group ujedno i član benda, harpist Richard Rosenblatt.

Pa kako je ovo njihov novi studijski album, red je da upoznate 11 Guys Quartet, kojeg čine: Chuck Purro (bubnjevi), Bill "Coach" Mather (bas), Richard Rosenblatt (usna harmonika) i Paul Lenart (gitara). Ova ekipa odlučila je snimiti instrumentalni album s 14 vrlo efektnih i nadahnutih skladbi, koje su ovi veterani glazbene scene izveli doista znalački. Što nas ne treba čuditi jer zajedno nastupaju od ranih osamdesetih kao 11th Hour Band. A potom tamo negdje 2008. u studiju snimaju neke poznate instrumentale, ali i svoje skladbe a sve inspirirano i temeljeno na bluesu i na toj glazbi koju svi mi toliko volimo i slušamo.

Ponovno je prošlo puno vremena, ali sada su "dečki" odlučili sve to zabilježiti na albumu "Small Blues And Grooves" pod imenom 11 Guys Quartet. Budući da su svi dobro situirani, ovdje se nikako ne radi o "lovi" već je u prvom planu "feeling". Naravno, da bi to tako mogli raditi morate imati dobru pozadinu, da vas jednostavno ne more nikakve brige niti nedoumice. Tek tada se možete prepustiti glazbi i njezinoj ljepoti, i to u potpunosti.

Nema nikakve sumnje, sve moguće vokalne dionice na svoja leđa i kroz svoja pluća preuzeo je Richard Rosenblatt, čiji je "usnjak" odradio sve na doista impresivan način. Naravno, ni ostali članovi benda nisu za bacanje, dapače, "old cats" to sve prezentiraju na vrlo impresivni način, istovremeno svima pokazujući koliko su jaki.

Netko će kazati da to je "mjuza" koju slušaš dok nešto radiš, klopaš ili tako nešto, no to je zapravo velika zabluda, album jest lagan, plesni, ali nikako nije lagan u svojoj tematici i kompletnom sadržaju.

PREPORUKA:
Niti 46 minuta "Small Blues And Grooves" neće vam biti dovoljno da se samo tako naviknete na ovaj album. Cijelu glazbenu priču morat ćete ponoviti i tako nekoliko puta. I onda mi netko kaže da je ovo lagan album...

11 Guys Quartet svojom glazbenom ponudom zanimat će sve koji "kuže ovu spiku i mjuzu". Pokušajte i provjerite jeste li jedan od tih!
Više o svemu saznajte na:
www.vizztone.com
https://www.facebook.com/VizzToneLabelGroup/
https://www.facebook.com/rrosenblatt1
https://open.spotify.com › artist

Popis pjesama:

1. Road Trippin' /3:23
2. Jackrabbit /2:01
3. Sweet Taste /3:59
4. Doggin' It /2:37
5. Sleepless /4:08
6. East Cambridge Cannonball /3:14
7. Speakeasy Serenade/ 4:00
8. Four Maypops /3:17
9. Down and Dirty /3:27
10. Swing Low /3:19
11. Hey Daddyo/2:33
12. Midnight Streetcar/4:01
13. Rhumba Boogaloo /3:19
14. Swamp Ride /2:16

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike