INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tattered Torn

Već od prve milisekunde ovih 46 minuta uživao sam slušajući što su nam to snimili Black Cat Bones na albumu "Tattered & Torn". Album je bend objavio u vlastitoj režiji 30. listopada prošle godine, a radijsku promociju provodi Frank Roszak Radio Promotions.

Ako volite glazbene sadržaje koje nude, primjerice, Gov't Mule, Savoy Brown i blues pokojnog Johnnyja Wintera, mislim da ste na dobrome mjestu. Naime, "Tucson’s Best Kept Secret… But Not For Much Longer" postupno je otkrivana i sada je više ništa ne bi trebalo kočiti da se doista pokaže u pravome svjetlu. Čini mi se da su to tako i čuli i ustvrdili brojni poklonici ovog glazbenog stila koji nam je toliko drag. O čemu se zapravo radi?

Moderni je ovo blues/rock sa snažnim refleksijama na najbolje glazbene trenutke sedamdesetih godina prošloga stoljeća. To je uvijek dobitna formula i svaki put pokazuju koliko je ta veza jaka i postojana. Kako rade već punih 16 godina, Charles Pitts i Jeff Daniels s jednakim žarom i entuzijazmom pristupaju svakom novom projektu i pokušavaju da sve učine kako treba i da se to konačno i čuje! Bend je sazrio u pravom smislu te riječi i iz godine u godinu Black Cat Bones dobivaju na svojoj važnosti i značaju.

Blues, rock, jazz i soul glazbeni su sadržaji u kojima se glazbenici Black Cat Bonesa odlično snalaze, dok na kraju cijele ovo priče jedino što je bitno je to da su oni sami, glazbenici, zadovoljni. Njihova glazbena priča nastajala je u temeljima istinskih blues i rock legendi koji poput B.B Kinga, Howling Wolfa, Muddyja Watersa i njima sličnih. A potom tu su i blues/rock ikone, pokojni Johnny Winter te Savoy Brown i ZZ Top. Sve to nam ukazuje da se ovi "dečki" uopće ne šale. I stoga dvije gitare, srodni vokalni stilovi i vrlo im bliska i koncizna ritam sekcija čine Black Cat Bones. Sve to vodi ka tome da se svima, i publici i kolegama glazbenicima, pokaže da Black Cat Bones itekako znaju što rade. Njihovi poklonici vode ih i usmjeravaju da upravo ovakvim glazbenim stilom budu u nastupajućim godinama pri samom vrhu svjetske blues scene.

PREPORUKA:
Svi vi koji volite malo "čvršću" svirku kada je u pitanju rock n' blues, došli ste na svoje: Black Cat Bones praše sve u šesnaest i ništa ih neće omesti da pokažu što znaju. Potpuno otvorena svirka, svima predani feeling i krajnje ozbiljni pristup daje naslutiti da se njihova glazbena priča na albumu "Tattered & Torn" prelama na našim leđima i svakom novom minutom biva itekako jača, snažnija i postojanija. Ovaj bend je najveće otkriće nakon što je je otkriven Grand Canyon! Black Cat Bones su bend koji će vam itekako dati misliti, a osobno se nadam da ste dovoljno dorasli da zagrizete ovako veliki zalogaj, samo pazite da se ne zagrcnete!

Više o svemu saznajte na:
www.Blackcatbones.net
Black Cat Bones
https://www.facebook.com › posts › our-new-release-t..
Codacopina Music LLC
www.frankroszakpromotions.com
Contact: Jeff Daniels
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://www.facebook.com/blackcatbonestucson/posts/our-new-release-tattered-and-torn-is-in-the-mastering-stage-now-one-step-closer-/10157709487304524/
https://store.cdbaby.com › blackcatbones2

Popis pjesama:

1. Manslaughter (C.Pitts)
2. When I get that feeling (C. Pitts)
3. Dead Broke Blues (G. David)
4. The Race (C. Pitts & J.Daniels)
5. Led to Believe (C. Pitts)
6. Lowdown (R. Rivera)
7. Lone Lobo (G. David)
8. Pay you Back With Interest (C. Pitts)
9. Just Around the Corner (C. Pitts & K. Cosentino)
10. Laying In Wait (C. Pitts)
11. Not So Funny (R. Rivera & C. Pitts)
12. I Don’t Care (J. Daniels)

Producirali: Jeff Daniels i Duncan Stitt

(Samostalno / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike