INmusic festival 2012

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 2406

U petak, 11. listopada, održava se drugi po redu Ruđer Fest. Osim dosadašnjih bendova Crijevno pojačalo (profesori iz tehničke škole Ruđer Bošković) i Željezna Lejdi (učenici i stuenti) na ovom koncertu nastupaju još bend PBandJ i legendarni Zuhra. Podrška Ruđer Festu dolazi od projekta "Hobotnica sa stavom" kojim safety.guru INSTITUT podiže svjesnost mladih osoba na opasnosti od uporabe mobitela i slušalica u prometu.

Crijevno Pojačalo

U davna vremena pojam hrabrosti i visokog kodeksa ponašanja predstavljali su samuraji u drevnom Japanu. Ti opasni borci morali su uz vještine ratovanja uvježbavati i neku od umjetničkih vještina kako bi zadržali humanost u sebi. Samuraji Ruđera su profesori koji sviraju u grupi Crijevno Pojačalo, za ovu prigodu u tročlanom sastavu: Ervin Palanović na gitari i vokalu, Zoran Kauzlarić na bubnjevima i Dalibor Pekas na bas gitari. Oni vode brigu o svojim učenicima i od njih stvaraju vrhunske stručnjake, a razvijajući glazbenu umjetnost dijele s njima i potpuno drugu dimenziju. Zbog toga iza sebe imaju nastupe u nekoliko zagrebačkih klubova, poput Jabuke, Saxa i Hard Placea. Sviraju rock standarde (Elvis Presley, the Doors, Willie Nelson), ali često im se omakne i poneko iznenađenje. Legendarne profesore nikako ne smijete propustiti.

Tko može biti bolji promotor kulture i sigurnosti u prometu od ovih glasnih profesora koji će nam u petak jasno poručiti: „Ne mobitelima u prometu!“

Željezna Lejdi

Tko kaže da u Hrvatskoj rock sviraju samo oni preko 40 godina?!? Željezna Lejdi je bend mladića koji sviraju energični i žestoki rock. I to kakvih mladića! Dva učenika tragom svojih legendarnih profesora stekli su dobre navike i osnovali bend 2016. godine. Osim toga bavili su se izradom gitarskih pojačala te su se povezali s profesorima glazbenicima. Od tada su nastupali na školskim priredbama ali i događajima poput „Dojdi osmaš, Zagreb te zove“ na Zrinjevcu i Brucošijadi na Bundeku. Svoj najznačajniji nastup imali su u Jabuci na prvom Ruđer Festu. Željezna Lejdi svira garažni rock sa svojim autorskim pjesmama. Bend danas čine: Nikola Kaužljar na vokalima i gitari, Eugen Kalebić na drugoj gitari, Vinko Jakupak na bas gitari te Vjeko Zuhrić na bubnjevima. Ovaj mladi i žestoki pokretači Ruđer Festa vjerojatno će vas iznenaditi i nekom preradom. Dođite i uvjerite se.

Ova četiri mladića ne koriste mobitele u prometu, a vjerujemo nakon koncerta više neće koristiti niti slušalice jer i oni su naši promotori „Hobotnice sa stavom!“

PBandJ

Tko je ovaj band i što znači njihovo ime!? Mi o njemu za sada malo znamo, ali zato su preporuke o njima vrhunske. Dok istražujemo što im ime znači evo i par riječi o njima. PBandJ je zagrebački bend koji je nastao 2015. kao projekt dva vrlo mlada mladića koji su u spavaćoj sobi svirali blink-182. Bubnjar se pridružuje bendu kasnije u 2016. i njegovim dolaskom bend se upotpunjava i počinje ozbiljno raditi. Kako se njihovi glazbeni ukusi razlikuju, tako se razlikuje i njihov repertoar, ali sve je to u načelu alternativnog rocka. Zbog svoje posebnosti privukli su pozornost članova grupe Željezna Lejdi i tako postali treći bend koji nastupa na ovogodišnjem Ruđer Festu. Članovi benda su Patrik (gitara/vokal), Borna (bas gitara/vokal), Jan (bubnjevi) i Patrik (gitara). Bend je prije par dana izbacio svoj prvi EP "...and he died a horrible Taburé death".

Članovi PBandJ se vesele nastupu na Ruđer Festu, a mi vjerujemo kako ni vi neće ostati ravnodušni. A kako će se tek oni ugodno iznenaditi kad shvate da su dio naše „Hobotnice sa stavom!“ te svojim nastupom promiču kulturu i sigurnost u prometu.

I Zuhra je uz nas..

U vrijeme kad su u gradu popularni lagani tonovi, podržati žestoki zvuk je rijetkost. Kad Ruđer fest podrži jedan od temelja Radija 101 onda je to definitivno velika stvar. Ovogodišnji Ruđer Fest podržava legendarni Zlatan Zuhrić - Zuhra. Može li biti bolja podrška od ove!? Zuhra ne samo da donosi podršku rock zvuku, već otvara nove dimenzije „Hobotnici sa stavom!“. U razgovoru je tako rekao: „Mobiteli su alat i ne smiju oni vladati nama već mi njima.“ Svojim stand up nastupom dodatno će zagrijati atmosferu u GK Jabuka.