INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Hauser orkestar

Je li moguće na pozornici okupiti stotinu djece i stvarati glazbu dostojnu velikih pozornica? Ekipa iz SO DO - El Sistema Hrvatska dokazala je kako je to nije nimalo teško.

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, jedini je stalni simfonijski orkestar djece i mladih u Hrvatskoj. Čine ga stotinjak mladih glazbenika iz Istre i Zagreba koji samostalno djeluju, ali se povremeno u raznim prigodama spajaju u jedan veliki atraktivan simfonijski orkestar. Ova je udruga osnovana u Zagrebu još 2014. s ciljem približavanja djece i mladih glazbi kroz vršnjačko i stručno vođeno orkestralno muziciranje po programu El sistema. Program je nastao u Venezueli kako bi spasio mlade od ekstremnog siromaštva, kriminala i droge, nudeći glazbu kao alternativu i provodi se u više od 60 zemalja svijeta. U Hrvatskoj je jedan od osnivača Ricardo Luque, solist Zagrebačke filharmonije i pjevač Cubisma, i sam polaznik prve generacije u Venezueli.

U KD Vatroslava Lisinskog održat će se veliki dobrotvorni koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 28. siječnja 2020. godine u 19.30 sati, kojim će SO DO – El Sistema Hrvatska prigodno obilježiti i petu godišnjicu djelovanja u Hrvatskoj. Koncert pod nazivom „Mladi mladima“ u potpunosti je dobrotvorna priredba od koje su ukupna sredstva namijenjena Udruzi Krijesnica – udruzi djece koja su oboljela od malignih bolesti, a sada su prošli liječenje i uspješno prebrodili to najteže razdoblje.

Na koncertu će nastupiti djeca i mladi okupljeni u veliki simfonijski orkestar na atraktivan i inovativan način uz poznate goste poput planetarno poznatog solista Radovana Vlatkovića, hornista svjetskog ugleda. Vlatković je promoviran kao prvi i jedini Hrvat u počasnog člana Kraljevske akademije za glazbu. Uz njega, na koncertu će se pridružiti maestro Gerardo Estrada, višestruko nagrađivani dirigent i utemeljitelj mnogih glazbenih skupina i sastava koji je odlikovan Zlatnim gumbom Reda kraljevske glazbene akademije u Valenciji. Na koncertu će nastupiti i hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, etnomuzikolog, ali i novinar i producent Bruno Krajcar, Puljanin čije je ime jedno od najuglednijih na istarskoj glazbenoj sceni, koji osim niza samostalnih albuma broji i mnogo suradnji s nekima od najpoznatijih glazbenika kako iz Istre tako i iz cijele Hrvatske.

Ovaj jedinstven projekt besplatan je i dostupan svima, a veliki poticaj djeci zasigurno su nastupi uz svjetski poznate glazbenike. El Sistema nedavno je sudjelovao i u novom singlu Stjepana Hausera ''Nessun Dorma'' uz kojeg su se i pojavili u videospotu. Stjecanje glazbenih orkestralnih vještina na ovakav način sigurno će posebno utjecati na formiranje ovih mladih glazbenika.

Kao sjajan poziv u Lisinski gore pogledajte najveći flash mob u Hrvatskoj u Zračnoj luci Franjo Tuđman koji su režirali Krešo Dolenčić, Hrvoje Korbar i Marta Tutiš.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna možete kupiti u sustavu Ulaznice.hr.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici