Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DQD 0268

U subotu, 2. 12 u Velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu održat će se trinaesto izdanje Pozitivnog koncerta, najvećeg i najdugovječnijeg domaćeg dvoranskog glazbenog događaja uz nastupe čak pet izvođača - Brkova, Kawasaki 3P-a, Elementala, Repetitora i Otrovne Kristine. Događaj, koji je u trinaest godina prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do pet zaredom rasprodanih Velikih dvorana Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba. Tom prigodom porazgovarali smo s Tomfom iz Kawasaki 3p-a.

Kako bi ukratko opisao bend i to što radite?
Tomfa: Ludo i brzo

Postojite od davne 1993., prošli ste razne faze, koja vam je bila najdraža?
Tomfa: Svaka faza je bila zanimljiva na svoj način, bilo da je bila loša ili bolja. Uživali smo u svakoj, naučili ponešto i veselimo se novim izazovima. Mrcine smo...ne damo se.

Od svih koncerta do sada, koji vam je posebno ostao u pamćenju?
Tomfa: Vjerojatno svaki član benda ima svoje mišljenje o tome... Meni je osobno najdraža uspomena na naš 1. veliki samostalni koncert 2003. (promocija 1. albuma) u PAUK-u. Naguralo se tamo 1800 duša, a mnogi su ostali vani. Po meni je od tada bend "prodisao punim plućima". Naravno, ima i drugih koncerata koji su mi u top 5.

k3p

Ima vas 9 u bendu, uspijevate li bez problema održati dobre odnose?
Tomfa: Dogovori i odluke deveteročlanog benda mogu biti dosta kaotični i zbunjujući za ljude oko nas, ali to je K3p. Mi smo se navikli. Kao i u svakom dječjem vrtiću, i kod nas ima svačega, od kašnjenja, ‘durenja’, svađa, naivno-smiješnih isprika za ne dolazak na probu, ali sve je to dio zajedničkog suživota u K3p cirkusu i nama, izgleda, to paše.

Čime se sve bavite dok ne svirate?
Tomfa: "Katripi" se bave svime i svačime uz muziku jer bend ne živi isključivo od nje, a to se vidi po našem ležernijem pristupu u radu. Neki od nas su magistri, profesori,snimatelji, fotografi, fotomodeli, izdavači, vlasnici OPG-ova, voditelji orkestara itd... Uglavnom, veselo društvance.

Vidimo da se bavite i humanitarnim akcijama što je za svaku pohvalu - ima li neka na koju ste posebno ponosni?
Tomfa: Volimo pomoći kome je potrebno u okviru naših mogućnosti. Bilo u obliku nastupa, novčanom donacijom ili potporom na društvenim mrežama. Mnogi iz benda imaju pse pa najviše surađujemo s udrugom Indigo u nekim zajedničkim akcijama. Na kraju krajeva naše zadnje CD izdanje nosi naziv "Goli zbog pasa"!

Ovo vam je treći pozitivac, kako je prošao prvi?
Tomfa: Ovo nam je već treći "Pozitivac"i taj nam koncert baš paše. Prvi nastup je bio 2011. (Svadbas,Kawasaki 3p,Stereo MC's,Dubioza Kolektiv) i bio je više nego odličan. Noć prije smo svirali u Skopju i odmah poslije nastupa žurili za Zagreb da stignemo na "tonsku".

IMG 6159

Što očekujete od ovog koncerta i kako misliš da ekipa reagirati na ovu kombinaciju bendova?
Tomfa: To su sve odlični bendovi i ne sumnjam u vruću atmosferu. Bit će šareno, veselo i nadasve edukativno.

Ima li kakvih naznaka za novim materijalom ili barem spotom?
Tomfa: Uskoro se sprema snimanje prva dva singla novog materijala, spot za "Pusicu", završetak dokumentarno-pustolovnog filma o "K3P"i veeeliko iznenađenje za sve Katripe i Katripčice u 5. mj. 2018.

Poruka za ekipu koja će doći na pozitivan koncert?
Tomfa: Dođite 2.12. u Dom sportova da napravimo velik, dobar i pozitivan tulum!