Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

pins

PINS su tročlani all girls bend iz Mancherstera, a zadnji dan INmusica i main stage pripao je njima. Iako su prvi puta nastupile u Hrvatskoj, nisu pokazivale tremu već u svojim nastupom privukle publiku koja ih je u više od sat vremena slušala i rasplesavala se na njihove instrumentalno-vokalne sposobnosti.

Osim što su na IN music došle dan ranije zbog Nick Cavea i St. Vincent, mančesterska trojka također je odlučila posjetiti Muzej prekinutih veza, jer smatraju da svaki glazbenik inspiraciju dobiva i iz te teme.

Nakon nastupa posvetile su nam trenutka svoga vremena da bismo se bolje upoznali s njima. U sljedećih par crtica pročitajte što su nam susretljive i energične djevojke imale za reći.

Obzirom da Vam je ovo prvi nastup u Hrvatskoj i još k tome na INmusicu, kako se osjećate? Je li bilo dobro?
Bilo je stvarno super, ovo je odlično mjesto za festival i koncerte, atmosfera je opuštena. Jedino čega smo se bojale jest nedostatak publike.

Baš smo htjeli pokrenuti pitanje u tom smjeru – obzirom da ste vi iz Manchestera, jeste li svjesne da puno Britanaca dolazi na festivale u Hrvatskoj? Po tome ste praktički svirale na domaćem terenu i odradile ste dobar posao!
Hvala, stvarno je bilo više ljudi nego li smo očekivale. Stoga smo stvarno zadovoljne nastupom.

pins

Kako to da u bendu nema muškaraca? Je li vam oduvijek bilo u planu imati samo all girls band?
To zvuči jako... nespretno. Ubiti kada sa krenula stvarati glazbu, najprije sam svirala s jednom djevojkom, zatim s drugom i u tom smjeru je i krenulo prema all girls bendu, sve to trajalo je nekih šest mjeseci dok se bend nije konačn oformio.

U jednoj od vaših pjesama, stihovi glase „what do you do when all your dreams come true?“ kako to komentirate, jesu li se vaši snovi ostvarili ili još uvijek sanjate?
Puno se naših snova ostvarilo. Još uvijek sanjamo pa se probudimo, nakon toga opet sanjamo. Ali ako mislite na one male snove, oni se svakodnevno ostvaruju. Poput sviranja na stadionima, na fesitvalima, same turneje... Jer prvotno je krenulo s tim da odradimo jedan koncert pa vidimo u kojem smjeru će to ići, ali koncerti su se samo nizali i bend je postajao sve uspješniji. Potpuno je ludo kada se prisjetimo gdje smo bile onda i gdje smo sada. Nebo nam je granica.

Znam da ste imali turneju po Velikoj Britaniji, kakav je osjećaj kretati se po svojoj zemlji znajući da vam baza fanova sve više raste?
Bilo je divno. Volimo biti na domaćem terenu, ali i općenito volimo ići na turneje. Odlično je kada imate publiku kojoj možete svirati i za koju na kraju krajeva i stvarate glazbu.

S Iggyem Popom ste ostvarile kolaboraciju, recite nam nešto o tome. Je li i to bio jedan od vaših snova?    
Fantastično. To je bio jedan od onih ključnih trenutaka u našoj karijeri. Kada smo se sjetile njega, nismo očekivale dobiti potvrdan odgovor, stoga nam je veselje bilo do neba dok smo dobile povratnu informaciju. Samim time što taj povratan odgovor nismo dobile par tjedana.

pins

Sve poznatije postajete u glazbenim vodama i otvaraju vam se mnoga vrata – da možete birati s kim bi imale sljedeću kolaboraciju – tko bi to bio?
Definitivno Nick Cave, ili St. Vincent. Ona je fantastična. Zbog njih smo došli dan ranije na Inmusic i slušali smo ih u utorak. Drago nam je da smo stigle dan ranije, jer oba koncerta su bila fantastična. Nick Cave je bio veličanstven, ovo je prvi put da smo na njegovom nastupu.

Koji vam je plan za dalje, gdje nastupate?
Nakon INmusica vraćamo se u Englesku gdje ćemo svirati na festivalima, dok ćemo u to isto vrijeme također raditi i na snimanju novog albuma. Materijala već ima dovoljno i krećemo se lagano prema kraju.

Obzirom da imate već nekoliko albuma iza sebe i kažete da ste već dobru polovicu puta sa snimanjem novog albuma prošle – odakle crpite inspiraciju?
Inspiraciju crpimo stvarno iz svega. Znamo da je to standardni odogovor, ali tako to je. Svako novo iskustvo ili bend koji prvi puta slušamo, na neki način nas inspiriraju da stvaramo. Treba upijati sve oko sebe, jer inspiracija dolazi u trenutku, a tada stvaramo i dobivamo ideje.