Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mozartinePjevački studio Mozartine osnovan je 1999. godine na području grada Zagreba. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. Razgovarali smo s Ivom Majcenić, dirigenticom djevojačkog zbora Mozartine, a ukoliko i sami želite zapjevati u zboru, znajte da su audicije za nove članove još u tijeku ovog i idućeg mjeseca.

Ostvarile ste suradnju s mnogim našim glazbenicima. Postoji li još netko s kim biste voljeli surađivati?
Želeći približiti zborsku glazbu široj publici, 2011.godine napravili smo suradnju s Damirom Urbanom te obradili njegovu pjesmu Glas jeka. Kako je pjesma doživjela veliki uspjeh te se odlično zavrtjela na svim radio i TV postajama, kasnije su se nizale nove obrade, ali i suradnje s brojnim našim glazbenicima te su Mozartine postale i čest gost na koncertima raznih izvođača. Tako smo surađivali s Ivanom Dečakom, Ivanom Radovniković, Nenom Belanom, Davorom Gopcem, Oliverom Dragojevićem, Edom Maajkom, Jelenom Radan, dečkima iz TBF-a... Rado bismo ponovili brojne suradnje, volimo i iznimno cijenimo naše glazbenike, a rado bismo suradnju proširili i s nekim izvođačima preko granica Lijepe naše.. (smijeh) Korak po korak, možda se neke želje i ostvare...



Kako odabirete skladbe koju ćete izvoditi na koncertima?
Ponekad su skladbe zadane po “projektu”, a ponekad imamo tu privilegiju sami birati program. Repertoar je danas sve lakše izabrati, a i doći do njega, jer svakako koliko god nam internet odmaže u životu i kako pomalo svi postajemo robovi mobitela i laptopa, u ovakvim stvarima nam puno pomaže. Danas su sve skladbe koje zamislite dostupne online, dok se sjećam da smo prije 20 godina recimo neke Straussove polke i valcere nabavljali direktno preko Bečkih dječaka, pa je to sve trajalo mjesecima, bez maila, samo preko telefona i pošte. Za dječje zborove svakako gledamo da je program klasičan, ali naravno prilagođen njihovoj dobi, dok s djevojačkim zborom uzimamo atraktivne i zahtjevne skladbe hrvatskih i stranih skladatelja koje su pjevačima izazov, a publici oduševljenje. Veselimo se i svim “zadanim” projektima, suradnjama s našim pjevačima, orkestrima i slično. Kod našeg pjevačkog studija play-back ne postoji, pjeva se isključivo uživo, a capella ili uz instrumentalnu pratnju.



Recite nam što sljedeće možemo očekivati od vas – novi koncert, možda neka novost na repertoaru?
I jedno i drugo! Očekujte od nas u ovoj slavljeničkoj godini veliki broj koncerata diljem Lijepe naše, puno seminara i u Zagrebu i u manjim mjestima Hrvatske, drugi po redu Croatian International Choir Festival u Zagrebu za koji imamo već preko deset prijavljenih ansambala, zatim Croatian International Jazz festival na obali, veliki slavljenički koncert u Lisinskom i još puno toga, što je još u planovima, a što ćemo i daljnjim predanim radom vjerujem uspjeti ostvariti!



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima